«Ανοίγουν 1η Ιουνίου» λέει η κυβέρνηση-«Δεν θα ανοίξουμε» απαντούν ξενοδόχοι του Ηρακλείου
Μπορεί η κυβέρνηση να ανακοίνωσε ότι τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας μπορούν να ανοίξουν από την 1η Ιουνίου, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων για τον κορωνοϊόσε επίπεδο Ηρακλείου το τοπίο παραμένει «θολό», με ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων και εκπροσώπους των ξενοδόχων να διαμηνύουν ότι τα ξενοδοχεία πόλεως και τα τουριστικά καταλύματα δεν μπορούν να ανοίξουν αν δεν εκδοθεί σχετικό πρωτόκολλο.

Όπως τόνισε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό CRETA ο Πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Δωματίων Νομού Ηρακλείου «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», Γιώργος Χριστοδουλάκης, όταν εκδοθεί το πρωτόκολλο για το πως θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα, πως θα λειτουργούν και τι θα γίνει σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί κρούσμα κορωνοϊού, δεν πρόκειται να ανοίξουν την 1η Ιούνιου!

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να διακινδυνεύσουμε το τουριστικό προϊόν. Ούτε να διακινδυνεύσουμε τη δημόσια υγεία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλάκης.

Στο ίδιος μήκος κύματος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης ο οποίος τόνισε πως τα σχετικά πρωτόκολλα έπρεπε ήδη να είχαν ανακοινωεί, ενώ πρόσθεσε ότι και οι πληρότητες για τον μήνα Ιούνιο θα είναι χαμηλές.

Μάλιστα ο ίδιος σημείωσε πως το 50% των ξενοδοχείων του Ηρακλείου θα παραμείνουν κλειστά τη φετινή τουριστική περίοδο.

 

Πηγή