Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Ν. Ηρακλείου τις μεταμεσονύκτιες ώρες και μάσκα παντού!
Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε διάγγελμα του.

Μεταξύ αυτών:

– Απαγορεύεται η κυκλοφορία στο Ηράκλειο (που βρίσκεται στην κατηγορία επικινδυνότητας 3) από τις 00:30 έως τις 05:00.

– Καθολική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

Τα μέτρα θα τεθούν σε πλήρη εφαρμογή από το ερχόμενο Σάββατο.

Αναλυτικά:

– Χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους εργασίας και εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό σε όλα τα επίπεδα συναγερμού για όλη τη χώρα.

– Περιορίζεται το ωράριο λειτουργίας της εστίασης και των κέντρων ψυχαγωγίας σε όλα τα επίπεδα συναγερμού, δηλαδή σε όλη τη χώρα, σε όλη την επικράτεια. Πιο συγκεκριμένα: Οι παραπάνω επιχειρήσεις δεν θα λειτουργούν από τη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5:00 το πρωί στις περιοχές που βρίσκονται στο Επίπεδο 1. Από τις 00:30 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί στις περιοχές που βρίσκονται στο Επίπεδο 2 και από τις 12:00 τα μεσάνυχτα έως τις 5:00 στις περιοχές που βρίσκονται στο Επίπεδο 3.

– Στις συναθροίσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ορίζεται ανώτατο όριο χωρίς εξαιρέσεις τα 100 άτομα για τις περιοχές στο Επίπεδο 1, τα 50 άτομα για τις περιοχές στο Επίπεδο 2 και τα 9 άτομα στις περιοχές που βρίσκονται στο Επίπεδο 3.

– Τίθενται αναλογικοί κανόνες τετραγωνικών και πληρότητας σε συνέδρια, χώρους λατρείας και μουσεία.

– Τίθενται αυστηρά όρια πληρότητας σε θέατρο, σινεμά και συναυλίες, που είναι τα εξής: 65% στο Επίπεδο 1, 50% στο Επίπεδο 2, 30% στο Επίπεδο 3.

– Τα όρια πληρότητας στην εστίαση καθορίζονται σε 80% για το Επίπεδο 1, 65% για το Επίπεδο 2 και 50% για το Επίπεδο 3.

Προβλέπεται χρήση μάσκας στα γυμναστήρια για το προσωπικό αλλά και τους αθλούμενους, αναλόγως του επιπέδου συναγερμού.