Απίστευτο “απαλλοτρίωσαν” ….Έκλεψαν την πόρτα του αγροτικού στη Μεσαρά
agrotport

Το ότι η κρητική ύπαιθρος και τα χωριά μας αποτελούν «ξέφραγο αμπέλι» στους διαρρήκτες, στους κλέφτες και στους απατεώνες, το γνωρίζουμε άπαντες.

Ωστόσο δεν παύει να μας εκπλήσσει η δράση των παρανομούντων που φτάνει, ενίοτε, σε απίστευτα όρια όπως την κλοπή μιας πόρτας  (!) αγροτικού οχήματος που συνέβη σε χωριό του Δήμου Φαιστού!

Η απίστευτη κλοπή συνέβη σε κεντρικότατο σημείο του χωριού, έξω από το σπίτι του ιδιοκτήτη του λευκού αγροτικού που έπεσε θύμα… «απαλλοτρίωσης» της πόρτας του οδηγού. Αν και η αφαίρεση ολόκληρης πόρτας από ένα όχημα δεν είναι και η ευκολότερη υπόθεση και απαιτεί το χρόνο της, ο δράστης ή οι δράστες το κατάφεραν με αρκετή υπομονή και επιμονή και κυρίως αρκετό θράσος- αφού ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαν να γίνουν τσακωτοί είτε από τον ιδιοκτήτη του οχήματος, είτε από κάποιο διερχόμενο, αν και προφανώς το συμβάν έγινε πολύ νυχτερινές ώρες, οπότε και η κίνηση στο χωριό είναι από ελάχιστη έως ανύπαρκτη.

Το κίνητρο

Όσο για το κίνητρο της φαινομενικά παράδοξης  κλοπής; Το πιθανότερο είναι η πόρτα να κλάπηκε για να χρησιμοποιηθεί  -αφού αλλάξει χρώμα βεβαίως- σε ανάλογο μοντέλο αγροτικού αυτοκινήτου που για κάποιο λόγο έχει χάσει τη δική του. Παρά το γεγονός ότι εμείς χρησιμοποιήσαμε στον τίτλο του θέματος τη λέξη «πρωτοφανές» για να χαρακτηρίσουμε το συγκεκριμένο συμβάν, όπως φαίνεται  από μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, δεν είναι και τόσο σπάνιο στα μέρη του νότου  το φαινόμενο να κλέβονται κάποια μέρη ενός οχήματος  -από μικρά και εύκολα αφαιρούμενα, έως μεγαλύτερα που χρειάζονται μαεστρία στο να κλαπούν- για να χρησιμοποιηθούν ως «ανταλλακτικά» κάποιων άλλων οχημάτων.

 

Πηγή: apopsilive.gr