Από αύριο Σάββατο έως τις 8 Μαρτίου Στο “Κόκκινο” όλος ο νομός Ηρακλείου – Αναλυτικά τα μέτρα
Από αύριο Σάββατο έως τις 8 Μαρτίου Στο “Κόκκινο” όλος ο νομός Ηρακλείου – Αναλυτικά τα μέτρα

Στις “κόκκινες περιοχές” της χώρας, σε αυτές του επιπέδου Β – Αυξημένος Κίνδυνος, εντάσσεται η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, από αύριο Σάββατο έως τις 8 Μαρτίου, μία εβδομάδα μετά το “κοκκίνισμα” του Δήμου Ηρακλείου.

Η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων  έκρινε ότι τα αυξημένα κρούσματα και στην ενδοχώρα, η συνολική αύξηση των κρουσμάτων αλλά και η “κυριαρχία” της βρετανικής μετάλλαξης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για εφησυχασμό. Το παράδοξο της απόφασης της περασμένης εβδομάδας είχε άλλωστε προκαλέσει απορία και έκπληξη και είχε από την αρχή επισημανθεί από επιστήμονες και μη.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Παράλληλα, όπως είπε στο κόκκινο παραμένει και η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.
Ποια είναι τα μέτρα που ισχύουν στις “κόκκινες” περιοχές

Υπενθυμίζεται ότι στο επίπεδο Β («κόκκινες» περιοχές) πέρα από τα υπάρχοντα οριζόντια μέτρα ισχύουν επιπλέον τα εξής:

ισχύουν τα παρακάτω : Απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 18:00 μέχρι τις 05:00 το επόμενη πρωί, και η λειτουργία των καταστημάτων (Σούπερ Μαρκετ, Μίνι Μαρκετ ,κρεοπωλεία ,Ζαχαροπλαστεία ,φούρνοι .πρατήρια υγρών καυσίμων , κλπ ) θα είναι ανοικτά μέχρι της 17:30 .
Ενώ η λειτουργία λιανεμπορίου γίνεται με τη μέθοδο click away και θα είναι ανοικτά μέχρι της 17:30 .
Επίσης ειδικά και με τη μέθοδο του click in shop στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων και τα καταστήματα θα κλείνουν 17:30.
Τα κομμωτήρια και καταστήματα προσωπικής περιποίησης, λειτουργούν με προκαθορισμένο ραντεβού και θα κλείνουν 17:30.
Delivery για φαγητό ,καφέ και τρόφιμα από Σούπερ market ανοικτά εως της 01:00 τα μεσάνυκτα .
Στης μεταφορές ιδιωτικά ΙΧ και για ΤΑΧΙ ισχύει 2 άτομα συν τον οδηγό .
Ακόμα η λειτουργία των των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών, καθώς και των Γυμνασίων πραγματοποιείται δια ζώσης, ενώ στα Λύκεια θα ισχύει η τηλεκπαίδευση.
Παράλληλα, η πραγματοποίηση λειτουργιών στις εκκλησίες θα πραγματοποιείται με ανώτατο όριο πιστών τα 9 άτομα και συγκεκριμένα έναν πιστό ανά 25 τ.μ.
Απαιτείται από όλους μας ψυχραιμία να τηρήσουμε τα μέτρα που προβλέπονται, για να μπορέσουμε σύντομα να επανελθουμε σε καλύτερες υγειονομικά συνθήκες.