Μπλόκα … με αντικριστό και λύρα στην Κρήτη (φωτογραφίες)
antikristo

Δώδεκα με μία το μεσημέρι και οκτώ με εννέα το βράδυ. Αυτές τις ώρες θα παραμένει κλειστός ο ΒΟΑΚ στο ύψος του κόμβου στο Ατσιπόπουλο, με τους αγρότες που βρίσκονται εκεί από την προηγούμενη εβδομάδα να συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό.
Οι αγρότες, που όπως βλέπετε στις φωτογραφίες ψήνουν κρέατα και κερνούν τον κόσμο, θα είναι εκεί μέχρι και την Τετάρτη οπότε αναμένεται να αποφασιστεί το αν θα συμμετάσχουν στο παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο ή αν θα κάνουν δική τους κινητοποίηση.

Ατσιποπουλο αγροτες
Ατσιποπουλο αγροτες
Ατσιποπουλο αγροτες

Ανάλογο σκηνικό και στα Μεγάλα Χωράφια Χανίων με τους αγρότες να στήνουν γλέντι πάνω στο δρόμο με κρητική μουσική και άφθονο φαγητό. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και σήμερα.

λυρα

Στη θέση τους και οι αγρότες στον κόμβο, στην είσοδο του Οροπεδίου Λασιθίουοι οποίοι ανακοίνωσαν σήμερα ότι από τις 07:00 το πρωί έως τις 19:00 μέχρι και την ημέρα της απεργίας, στις 4 Φεβρουαρίου, ο δρόμος θα είναι κλειστός για 55 λεπτά τις ώρας, και θα ανοίγει για 5 λεπτά, για τη διέλευση των οχημάτων.  Δείτε σχετικές φωτογραφίες από τον Γιάννη Πατεράκη

Οροπέδιο Λασιθίου - αγρότες
Οροπέδιο Λασιθίου - αγρότες
Οροπέδιο Λασιθίου - αγρότες
Οροπέδιο Λασιθίου - αγρότες

Στο νομό Ηρακλείου, το μπλόκο που έχει στηθεί στα Πραιτώρια παραμένει.
Σε ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου για το μπλόκο στα Πραιτώρια αναφέρονται τα εξής:

Το μπλόκο των Πραιτωρίων δέχτηκε τις έξι μέρες αυτές τεράστια συμμετοχή από τους μικρομεσαίους αγρότες των γύρω περιοχών, πρωτοφανή αλληλεγγύη από τους κατοίκους των γύρω χωριών, στήριξη από μαζικούς λαϊκούς φορείς.

Αυτές τις μέρες συζητησαμε μεταξύ μας τα προβλήματά μας, μπήκαν νέα παιδιά στην οργάνωση του μπλόκου, μοιράσαμε τη δουλειά, χωρίσαμε βάρδιες. Περιφρουρήσαμε το μπλόκο μας και τα αιτήματά μας, τα δώσαμε σε κάθε περαστικό από τον κόμβο.

Οι έξι αυτές μέρες ήταν μια πρώτη απάντηση. Συνεχίζουμε τις επόμενες μέρες με διαφορετικές μορφές. Θα περιοδεύσουμε στα γύρω χωριά, θα καλέσουμε σε συσκέψεις, θα έρθουμε σε επαφή με τους μικρομεσαίους αγρότες στα γύρω χωριά και σε αλλά μπλόκα, να συζητήσουμε το διεκδικητικό μας πλαίσιο, θα τους μεταφέρουμε την εμπειρία του αγώνα του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων και του μπλόκου στα Πραιτώρια, θα τους μιλήσουμε για την ανωτερότητα της οργανωμένης πάλης, της ανάγκης της συμμετοχής τους.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στην απεργιακή συγκέντρωση στις 4 Φλεβάρη στην πλατεία Ελευθερίας στις 10 πμ, με άλλους αγρότες, πλάι στους εργάτες και τους επαγγελματίες. Από εκεί συνεχίζουμε τον αγώνα σε συντονισμό με το οργανωμένο αγροτικό κίνημα της περιοχής, με την Ενωτικής Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, στο πλαίσιο πάλης της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο μπλόκο! Ο δρόμος του αγώνα είναι μακρύς!

Μπλόκα στήθηκαν επίσης σε Αρκαλοχώρι και Ατσιπάδες, στους Αγίους Δέκα και στους Στόλους, στη διασταύρωση Λουρών με κλείσιμο του δρόμου ανα 55 λεπτά, με άνοιγμα για 5′.
Δείτε φωτογραφίες από μπλόκο των αγροτών στους Αγίους Δέκα:

αγροτες Αγιοι Δεκα
αγροτες Αγιοι Δεκα
αγροτες Αγιοι Δεκα
αγροτες Αγιοι Δεκα
αγροτες Αγιοι Δεκα

Την Τρίτη το απόγευμα, και οι αγρότες των Αρχανών θα προχωρήσουν στο κλείσιμο του κόμβου.

 

www.ekriti.gr