Η χάρη της Παναγιάς μαζί σου παλικάρι μου: Ο Πετρούνιας «κυνηγά» το χρυσό απόψε στο Ρίο
petrounias_526_355

Στο… δρόμο του Διονύση Ταμπάκου βρίσκεται ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος σήμερα στις 20:00 ρίχνεται στη «μάχη» του τελικού οργάνων της ενόργανης γυμναστικής!
Στο… δρόμο του Διονύση Ταμπάκου βρίσκεται ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος σήμερα στις 20:00 ρίχνεται στη «μάχη» του τελικού οργάνων της ενόργανης γυμναστικής. Η Ελλάδα έχει να κατακτήσει μετάλλιο στην γυμναστική δώδεκα χρόνια, από το 2004 όταν ο Ταμπάκος είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους. Τώρα στο ίδιο ακριβώς αγώνισμα, ο 26χρονος πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου, θα προσπαθήσει να δώσει τέλος σε αυτή την… ανομβρία.
Αν το καταφέρει, τότε θα έχει πετύχει άλλο ένα μεγάλο επίτευγμα του Διονύση Ταμπάκου, ο οποίος το 2004 στην Αθήνα έγινε ο μοναδικός αθλητής στην ιστορία των κρίκων, που κατέκτησε το χρυσό συνεχόμενα σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Παγκόσμιο πρωτάθλημα και Ολυμπιακούς Αγώνες. Κάτι που, πέρα από τον Ταμπάκο, ελάχιστοι Έλληνες αθλητές το έχουν καταφέρει σε όλα τα αθλήματα, όπως ο Κώστας Κεντέρης στον στίβο, ο Πύρρος Δήμας στην άρση βαρών και ο Ηλίας Ηλιάδης στο τζούντο.
Με εξαίρεση την πρώτη σύγχρονη Ολυμπιάδα του 1896, ο Λευτέρης Πετρούνιας γίνεται ο τέταρτος Έλληνας γυμναστής που συμμετέχει σε τελικούς οργάνων σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι τρεις προηγούμενοι ήταν: Ο Ιωάννης Μελισσανίδης δύο φορές, το 1996 στην Ατλάντα στις ασκήσεις εδάφους (χρυσό) και το 2000 στο Σίδνεϊ στο άλμα (7ος), ο Δημοσθένης Ταμπάκος επίσης δύο φορές, το 2000 στο Σίδνεϊ στους κρίκους (ασημένιο) και το 2004 στην Αθήνα πάλι στους κρίκους (χρυσό) και ο Βασίλης Τσολακίδης το 2012 στο Λονδίνο στο δίζυγο (6ος). Ο Ταμπάκος είναι ο μοναδικός που έχει δύο μετάλλια.

 

 

 

ethnos.gr