Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 17χρονου ημεδαπού στο Λασίθι, για πορνογραφία ανηλίκων, εκβίαση
Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος 17χρονου ημεδαπού, για πορνογραφία ανηλίκων, εκβίαση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένωνfb

 

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, σε βάρος 17χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη χθες (07.11.2014) το μεσημέρι, στο Δήμο Ιεράπετρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας, με τις κατηγορίες της πορνογραφίας ανηλίκων, εκβίασης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα για την υπόθεση αυτή, είχε προηγηθεί σχετική καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο 17χρονος γνωρίζοντας τον κωδικό πρόσβασης που διατηρούσε 16χρονη ημεδαπή σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (facebook), ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό – προφίλ, φωτογραφία της με άσεμνο περιεχόμενο. Στη συνέχεια προέβη σε αλλαγή του κωδικού πρόσβασης στο προφίλ της 16χρονης, απαιτώντας την καταβολή χρηματικού ποσού για να αποσύρει τη φωτογραφία.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, ενώ ο 17χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.