Δις ισόβια για την άγρια δολοφονία του 71χρονου Όθωνα Ανδρουλιδάκη. που συγκλόνισε την Κρήτη
othonas

Δις ισόβια επέβαλε το δικαστήριο στον νεαρό Βούλγαρο για την άγρια δολοφονία του 71χρονου Όθωνα Ανδρουλιδάκη.

hgdsdgs

Πιο συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για τις βασικές κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία κατά συναυτουργία που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα. Επιπλέον στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή 14 μηνών κατά συγχώνευση για παράνομη οπλοχρησία και κλοπή.

Η απόφαση εκδόθηκε κατά πλειοψηφία αφού μια ένορκος είχε την άποψη να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό.  Νωρίτερα η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου με ποινή δις ισόβια για τις πράξεις του.

Ικανοποίηση για την ποινή

Στο άκουσμα της ποινής οι συγγενείς του θύματος που βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα εξέφρασαν την ικανοποίηση τους κάνοντας λόγω για δικαίωση στη μνήμη του νεκρού. Παράλληλα καταφέρθηκαν φραστικά τόσο εναντίον του δράστη όσο και του συνηγόρου του κατά την αποχώρηση τους από το δικαστήριο.

Όπως έχει γράψει το Cretalive το έγκλημα, που είχε συγκλονίσει όχι μόνο την τοπική κοινωνία των Μοιρών αλλά και ολόκληρη την Κρήτη έγινε παραμονές του Δεκαπενταύγουστου του 2015

Ο άτυχος συνταξιούχος εντοπίστηκε στο κρεβάτι του κατακρεουργημένος. Με ταχύτατες διαδικασίες αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου κατάφεραν να φθάσουν στα ίχνη δύο ανδρών από τη Βουλγαρία, ο ένας μάλιστα μόλις 17 ετών. Όταν τους προσήγαγαν ο ένας τα έριχνε στον άλλον για την δολοφονία, παραδεχόμενοι ωστόσο ότι και οι δύο πήγαν μέχρι το σπίτι του ηλικιωμένου.

 

 

 

 

ww.cretalive.gr