Δώστε προσοχή: Νέους δικαιούχους για το κοινωνικό μέρισμα φέρνουν οι αλλαγές που έγιναν
lefta 50 20

Ορισμένες διορθώσεις έχουν γίνει στις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα στο www.koinonikomerisma.gr.

Ο χρόνος που απομένει για τις αιτήσεις είναι μία εβδομάδα και πλέον όσοι θέλουν πρέπει να σπεύσουν για τις αιτήσεις, καθώς μετά τις αλλαγές που έγιναν ενδέχεται να είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος.

Η αδικία με όσους ανάπηρους ζουν με το επίδομα της πρόνοιας παραμένουν. Οι συγκεκριμένοι δεν έχουν τα ένσημα που ζητάει το σύστημα, οπότε μένουν εκτός κοινωνικού μερίσματος.

Ωστόσο διορθώνεται το πρόβλημα με τους στρατιωτικούς. Οι στρατιωτικοί δεν εμφανίζονταν ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ και έτσι το σύστημα τους έβγαζε εκτός. Οι διορθώσεις για το συγκεκριμένο θέμα είναι σε εξέλιξη και έτσι όσοι στρατιωτικοί θέλουν να κάνουν αίτηση θα πρέπει να επισκέπτονται την εφαρμογή ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στις διορθώσεις που έγιναν στην εφαρμογή έχει προστεθεί και η επιλογή με τα προστατευόμενα μέλη και δεν χρειάζεται να μπουν πλέον στο σύστημα ώστε να συναινέσουν για να εγκριθεί η αίτηση.

Επίσης έχει προστεθεί η επιλογή για τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2017. Πρόκειται για μια σημαντική αλλαγή, καθώς έτσι το ποσό του μερίσματος ανεβαίνει, ενώ κάποιος μπορεί να είναι δικαιούχος γιατί έχει τα κριτήρια για οικογένεια με ένα παιδί, αλλά δεν τα είχε ως απλό ζευγάρι. Η δήλωση του παιδιού που γεννήθηκε μέσα στο 2017 γίνεται με το ΑΜΚΑ του.

Βέβαια να σημειωθεί ότι παραμένουν μεγάλες αδικίες για τους πολύτεκνους που χάνουν το κοινωνικό μέρισμα και τους φιλοξενούμενους. Ειδικά και τους φιλοξενούμενους δεν αναμένονται αλλαγές.

Η μοναδική αλλαγή είναι οι φιλοξενούμενοι να μπορούν να κάνουν αίτηση εφόσον ο δικαιούχος έχει πεθάνει