vagelis1

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση εξαφάνισης του 20χρονου Ρεθυμνιώτη, Βαγγέλη Γιακουμάκη. Για τα όσα έχουν αποκαλυφθεί αλλά κυρίως για τα όσα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ με εντολή του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» την οποία έχει αναλάβει τριμελής επιτροπή με επικεφαλής τον νομικό σύμβουλο Ανδρέα Αθανασόπουλο.
Η επιτροπή έφτασε το μεσημέρι στα Ιωάννινα, προκειμένου να διερευνήσει εάν έχουν βάση και ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι φήμες για ενδοσχολική βία στη Γαλακτοκομική Σχολή.

«Συγκροτήθηκε επιτροπή για τον έλεγχο των καταγγελιών περί ενδοσχολικής βίας. Ο σκοπός είναι να πάρουμε καταθέσεις και από το προσωπικό και από όποιον άλλον χρειαστεί, προκειμένου να καταλήξουμε σε ένα πόρισμα. Θα εξετάσουμε τα πάντα και μέχρι την Παρασκευή εκτιμούμε ότι θα έχουμε μία πλήρη εικόνα» αναφέρεται στις δηλώσεις της επιτροπής που μεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ.

Ο διευθυντής της Γαλακτοκομικής Κώστας Μάντζαρης ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες η Σχολή δέχεται «απειλές» από αγνώστους, είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω ηλεκτρονικών σελίδων, γεγονός που κατήγγειλε το πρωί στον εισαγγελέα. «Για όσα γνωρίζαμε είχαν ενημερωθεί οι γονείς τού Βαγγέλη» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι το γεγονός της εξαφάνισης του σπουδαστή έχει επηρεάσει όλους και πως εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να βρεθεί ο 20χρονος.

18 ημέρες μετά την εξαφάνιση του, η οικογένεια του αλλά και όλοι όσοι συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του, αναζητούν ένα σημάδι ζωής του νεαρού σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Οι επόμενες ώρες ως φαίνεται είναι πάντως σε κάθε περίπτωση κρίσιμες, όπως διευκρινίζεται και από την αστυνομία αλλά και από την ομάδα των ερευνητών που ασχολούνται με την υπόθεση, και ενδεχομένως καθοριστικές για τη λύση του μυστηρίου που κρύβει η υπόθεση της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Δραματική τροπή στις πολυήμερες έρευνες δίνει η μαρτυρία γυναίκας, η οποία διαμένει λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Γαλακτοκομική Σχολή.

Η γυναίκα, η οποία έχει ήδη δώσει κατάθεση στην Αστυνομία, αναφέρει ότι γύρω στις 10 το βράδυ της 6ης Φεβρουαρίου-ημέρα εξαφάνισης του Βαγγέλη- κάποιος νεαρός της χτύπησε επίμονα την πόρτα, ζητώντας βοήθεια. Η ίδια φοβήθηκε να ανοίξει καθώς δε γνώριζε τον νεαρό και δεν ήξερε τι συνέβαινε. Όταν πλέον βεβαιώθηκε ότι ο άγνωστος είχε αρχίσει να απομακρύνεται, άνοιξε την πόρτα. Υποστηρίζει ότι ο νεαρός έμοιαζε στον Βαγγέλη και θεωρεί ότι επρόκειτο για τον 20χρονο.

Η μαρτυρία αυτή που κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική έγινε γνωστή με μεγάλη καθυστέρηση, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την εξαφάνιση του νεαρού. Μετά και από την συγκεκριμένη μαρτυρία, οι έρευνες των Αρχών στρέφονται για πολλοστή φορά προς τις εγκαταστάσεις της Γαλακτοκομικής Σχολής Κατσικά που εκτείνονται σε μία έκταση περίπου 80 στρεμμάτων και στην περιοχή της λίμνης. Με την μυστηριώδη εξαφάνιση του Βαγγέλη ασχολήθηκε για δεύτερη φορά και η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, η οποία πήγε στα Ιωάννινα και έκανε επιτόπιο ρεπορτάζ.

Loading