Έκτακτο δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων που εξέδωσε η ΕΜΥ για την Κρήτη.
Έκτακτο δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων που εξέδωσε η ΕΜΥ για την Κρήτη.
Έκτακτο δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων που εξέδωσε η ΕΜΥ για την Κρήτη.

Τους ιδιοκτήτες πλοίων και μικρών σκαφών τα οποία ελλιμενίζονται στις περιοχές δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Ηρακλείου, προειδοποιεί η λιμενική αρχή ώστε να λάβουν τα αναγκαία μέτρα μετά το δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Σύμφωνα με το δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα Κυριακή αλλά και αύριο Δευτέρα θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί έως και θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 έως και 8 μποφόρ στο Δυτικό και Ανατολικό Κρητικό Πέλαγος.

Πιο συγκεκριμένα στην προειδοποίησή του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου αναφέρει:

“ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΤΗΣ Ε.Μ.Υ. ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΗΝ 07-02–21/1000 UTC ME ΑΡΙΘ.ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ 116,ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 07-02-2021 ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 08-02-2021 ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:

ΚΡΗΤΗ/ΔΥΤΙΚΌ ΚΡΗΤΙΚΟ & ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΑΠΟ 07-02-21 / 2200 UTC ΕΩΣ 08-02-21 / 0400 UTC

ΑΝΕΜΟΙ : ΝΟΤΙΟΙ 7 ΜΕ 8 ΜΠΟΦΩΡ

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΛΛΙΜΕΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΡΟΣΔΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥΣ.
ΟΡΜΟΥΝΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΙΣΧΥΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ.
ΡΥΜΟΥΛΚΑ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΑ – ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ.
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΝΤΟΛΩΝ-ΟΔΗΓΙΩΝ ΚΑΘ’ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.
ΤΕΛΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΑ ΠΛΩΤΑ ΚΑΙ ΧΕΡΣΑΙΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΑ ΠΛΟΙΑ, ΜΙΚΡΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ.”