«Έμφραγμα» στο Κέντρο Υγείας Μοιρών λόγω… μέθης – Τον παρέλαβαν σε κωματώδη κατάσταση
methismenos

Eτρεχαν και δεν έφταναν οι διασώστες και οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, καθώς τα ξημερώματα ασθενοφόρα κλήθηκαν να παραλάβουν δύο σοβαρά περιστατικά.

Σύμφωνα με τον επιμελητή του Κέντρου Υγείας Μοιρών, Μανόλη Καλογριδάκη, το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 3 μετά τα μεσάνυχτα στα Πιτσίδια όταν ένας 33χρονος που επέβαινε σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, βγήκε εκτός πορείας και βρέθηκε σε χαντάκι.

Όπως αναφέρει ο κ. Καλογριδάκης στο neakriti.gr, στο Κέντρο Υγείας διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για οξεία μέθη γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί το τροχαίο ατύχημα και ο 33χρονος να τραυματιστεί σοβαρά στον αυχένα, το γόνατο και το θώρακα.

Αρχικά, ο άντρας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, όμως στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο εφημερεύον νοσοκομείο Ηρακλείου, όπως και έγινε.

Ο 33χρονος, σύμφωνα με τον επιμελητή,  κατά την εισαγωγή του στο Κέντρο Υγείας, έφερε πολλαπλά τραύματα και η κατάστασή του ήταν σοβαρή.

Να σημειωθεί ότι ο άντρας επέστρεφε από βραδινή του έξοδο.

Σε κωματώδη κατάσταση λόγω του..ποτού

Ωστόσο, με διαφορά μίας περίπου ώρας, άλλο ένα περιστατικό με «πρωταγωνιστή» το αλκοόλ έρχεται να προστεθεί στα συμβάντα που αντιμετώπισαν οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Μοιρών και τα οποια σχετίζονταν στην πλειοψηφία τους με μέθη και τροχαία ατυχήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Καλογριδάκη, παρελήφθη ένας 20χρονος σε κωματώδη κατάστση , επίσης λόγω οξείας μέθης,  ο οποίος και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας. Εκεί, του έγινε πλύση στομάχου και όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, αλλά δε χρειάστηκε η διακομιδή του σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Μετά από αρκετές ώρες, όπως αναφέρει ο κ. Καλογριδάκης, συνήλθε και έφυγε από το Κέντρο Υγείας Μοιρών σε σχετικά καλή κατάσταση, αλλά σίγουρα αυτή την περιπέτεια θα θυμάται για αρκετό καιρό.