13.8 C
Αθήνα
6 Δεκεμβρίου, 2023
Dream fm 90,7
HTML tutorial
Κρήτη

Εμπρηστής και ζωοκλέφτης ο ιερέας;;;Μία περίεργη υπόθεση απασχολεί την Αστυνομία και την Πυροσβεστική

iereas

Για εμπρησμό και ζωοκλοπή κατηγορείται ένας ιερέας σε χωριό του νομού Ηρακλείου. Η υπόθεση απασχόλησε πριν από λίγες ημέρες την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη, ενώ ο νεαρός ιερέας επιμένει ότι δεν είναι ούτε εμπρηστής αλλά ούτε και ζωοκλέφτης.

Ο εμπρησμός που «βαρύνει» το ρασοφόρο σημειώθηκε το Νοέμβριο του 2014 και παρέμενε μέχρι και πριν από λίγες ημέρες ανεξιχνίαστος. Οι κλοπές των ζώων έγιναν η πρώτη το καλοκαίρι του 2013, η δεύτερη πέρυσι το καλοκαίρι και αφορούσαν αρχικά σε ένα πρόβατο και στη συνέχεια σε άλλα τέσσερα. Το κουβάρι της περίεργης υπόθεσης, στην οποία υπάρχουν πολλά στοιχεία τα οποία δεν έχουν διευκρινιστεί, άρχισε να ξετυλίγει όταν το θύμα και ιδιοκτήτης της καμένης μάντρας και των κλεμμένων ζώων βρήκε στο ποιμνιοστάσιό του το οποίο δεν του ανήκει. Αμέσως παραξενεύτηκε και θεώρησε ότι το «εύρημα» ανήκει στους δράστες. Το μυστικό του το μοιράστηκε με το γείτονά του, στον οποίο είχε τυφλή εμπιστοσύνη, ο οποίος είναι ο ιερέας της ιστορίας.

Ο εκπρόσωπος της εκκλησίας βλέποντας το «αποδεικτικό αυτό στοιχείο» είπε στον φίλο του ότι δεν γνωρίζει σε ποιον ανήκει και του το ζήτησε να του το δώσει. Πριν από λίγες ημέρες, ο ιδιοκτήτης της μάντρας πληροφορήθηκε ότι το αντικείμενο που βρήκε στη μάντρα του, ανήκει στον επιστήθιο φίλο του και ιερέα και τότε άρχισαν να του μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά. Με αυτό το στοιχείο, το θύμα απευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και κατήγγειλε τα όσα είχαν γίνει και τα όσα είχε πληροφορηθεί τυχαία από έναν συγχωριανό του.

Αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του νεαρού παπά, τον οποίο και συνέλαβαν όχι όμως για τον εμπρησμό και τις ζωοκλοπές, μιας και είχε παρέλθει το αυτόφωρο, αλλά για μερικά μαχαίρια και μετά από καταμέτρηση που έκαναν στα ζώα του και η οποία δεν ανταποκρινόταν στη δήλωση που ο ίδιος είχε κάνει.

Ωστόσο, η μια δικογραφία που συντάχθηκε σε βάρος του από την Πυροσβεστική αφορά την εμπρηστική ενέργεια, ενώ η δικογραφία της Αστυνομίας αφορά τις ζωοκλοπές. Οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία και σε βάρος ενός ακόμη ατόμου, για το οποίο ο ιερέας είχε πει ότι του έδωσε το συγκεκριμένο αντικείμενο, όταν εκείνος ( ο ιερέας) το πήρε για να ερευνήσει την υπόθεση των δύο ζωοκλοπών.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος όταν κλήθηκε για κατάθεση από την αστυνομία για την κατηγορία της ζωοκλοπής, είπε ότι ποτέ δεν πήρε το επίμαχο αντικείμενο από τον ιερέα, όπως ο τελευταίος ισχυρίστηκε στο θύμα. Μια ακόμη επιβαρυντική ένδειξη για τον ρασοφόρο είναι ότι ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη της μάντρας για μια απόπειρα κλοπής, την οποία ο ιδιοκτήτης δεν είχε αντιληφθεί. Συγκεκριμένα, ο παπάς φέρεται να είπε στον φίλο του να κοιτάξει προσεκτικά μ πως υπάρχει παραβίαση στο πλέγμα της μάντρας. Μετά από αυτοψία που έκανε και αφού έψαξε δύο φορές όλη την περίφραξη διαπίστωσε τότε ότι υπήρχε μία τρύπα, την οποία είχαν ανοίξει οι ζωοκλέφτες. Ο εισαγγελέας ενημερώθηκε από την αστυνομία για τη σύλληψη του παπά και έδωσε προφορική εντολή να αφεθεί ελεύθερος, να συνεχιστεί η δικογραφία και να παραδοθεί όταν ολοκληρωθεί προκειμένου η υπόθεση να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

ΠΑΤΡΙΣ

Related posts

Γονεϊκότητα: Μεγαλώνοντας μαζί με το παιδί σας (φωτο)

907@dreamfm.gr

Τούμπαρε νταλίκα στο Ηράκλειο: Το αδιαχώρητο στην εθνική – Δείτε φωτογραφίες

907@dreamfm.gr

Δύο νεαροί βούλγαροι οι δολοφόνοι του άτυχου Όθωνα στις Μοίρες

907@dreamfm.gr

Leave a Comment