Ένα καράβι με τόνους ναρκωτικών εντοπίστηκαν οι αρχές νότια της Αγίας Γαλήνης
limeniko3

Τόνοι ναρκωτικών εντοπίστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες σε σκάφος που βρίσκεται νότια της Κρήτης και στο οποίο διενεργήθηκε έλεγχος των λιμενικών , ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν και 5-6 συλλήψεις.

limenikoi

Τα ναρκωτικά εντόπισε ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης.

Σε απίθανη κρυψώνα

Σύμφωνα με πληροφορίες τ τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε απίθανη κρυψώνα. Συγκεκριμένα είχαν αποθηκευτεί σε αμπάρι του σκάφους όπου είχε γίνει ηλεκτροσυγκόλληση για να μην γίνουν αντιληπτά. Χρειάστηκε σβουράκι για να κοπεί το σημείο και να φτάσουν οι λειμανικοί στα ναρκωτικά. Μάλιστα η κρυψώνα είχε σκεπαστεί και με βαρέλια!
Μεγάλη επιχείρηση

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος βρισκόταν σε εξέλιξη καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στη νότια Κρήτη και συνεχίστηκε στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης, με ρεσάλτο των ειδικών δυνάμεων και προσωπικό από τα τμήματα ασφαλείας του λιμενικού, σε ρυμουλκό.

Το σκάφος φαίνεται ότι βρισκόταν σε διαρκή παρακολούθηση, και στη διάρκεια της νύχτας έγινε η πρώτη έφοδος που δεν οδήγησε σε άμεσα συμπεράσματα για το ενδεχόμενο μεταφοράς παράνομου φορτίου. Ωστόσο αφότου μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης ξεκίνησε εξονυχιστικός έλεγχος και με σκύλους ανιχνευτές στα αμπάρια, όπου οι άνδρες του λιμενικού  έβγαλαν λαβράκι.

 

 

 

 

Πηγή