Επειδή ένας υπάλληλος είχε άλλες…προτεραιότητες 40 τόνοι αγγούρια πήγαν στα σκουπίδια και όχι στους απόρους (Φωτο)
aggoyriatimpaki

Όπως πρώτος από το πρωί σας ενημέρωσε ο σταθμός μας

Σαράντα περίπου τόνους αγγουριού πέταξε σήμερα ο Αγροτοβιομηχανικός Συνεταιρισμός Τυμπακίου λόγω του ότι η διαδικασία απόσυρσης «σκόνταψε» στην Περιφέρεια…
Όπως λέει  μιλώντας  στον Στράτο Κυδωνάκη ο  Διευθυντής του Αγροτοβιομηχανικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου κ. Γιάννης Χαραλαμπάκης. «Ο Συνεταιρισμός και φέτος όπως και πέρυσι πήγε να ξεκινήσει την διαδικασία απόσυρσης μέσα από πρόγραμμα της ΕΕ, ωστόσο σε επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο υπάλληλο της Περιφέρειας μας  είπε ότι δεν μπορεί να ασχοληθεί μαζί μας λόγω φόρτου εργασίας» λέει ο κ. Χαραλαμπάκης.

Αποτέλεσμα;

Σαράντα τόνοι αγγουριών οδηγήθηκαν σε ένα μεγάλο λάκκο που ανοίχτηκε σήμερα έξω από τον Αγροτοβιομηχανικό Συνεταιρισμό Τυμπακίου.  Και μια λεπτομέρεια.  Μετά από επικοινωνία του κ. Χαραλαμπάκη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, ο αρμόδιος υπάλληλος επικοινώνησε με τον ΑΣ Τυμπακίου, ενώ χθες έγινε και παγκρήτια σύσκεψη προκειμένου να οργανωθεί το θέμα της απόσυρσης. Η Περιφέρεια θα παραλαμβάνει προϊόντα από τις 16 Δεκεμβρίου… Τα αγγούρια ωστόσο είναι ευπαθή προϊόντα και δεν μπορούν να περιμένουν….

Για την ιστορία να πούμε ότι πέρυσι ο ΑΣ Τυμπακίου απέσυρε μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα 340 τόνους αγγούρια τον Δεκέμβριο και 310 τον Ιούνιο . Οι ποσότητες αυτές, καταναλώθηκαν από οικογένειες, ενώ και ο  ΑΣ Τυμπακίου παίρνει μια ελάχιστη αποζημίωση για κάθε απόσυρση… Ποια η διαφορά του πέρυσι με φέτος; Πέρυσι η διαδικασία γινόταν απευθείας μέσω των κοινωνικών φορέων και δήμων, μας είπε ο κ. Χαραλαμπάκης,  ενώ φέτος ανατέθηκε στην Περιφέρεια, η οποία προφανώς και δεν είχε ξεκινήσει ακόμα τις διαδικασίες με αποτέλεσμα να χαθούν έτσι σαράντα τόνοι αγγούρια.