• 12 Ιουνίου, 2024

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Μάρτιν Σουλτς Από τον Μανώλη Κεφαλογιάννη και την Εύα Καϊλή

Vinkmag ad

CACHE_620X620_1_1302960

Επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτζ, με αφορμή τη διοργάνωση εκδήλωσης στο ΕΚ όπου έχουν προσκληθεί και εκπρόσωποι οργανώσεων που προωθούν αλυτρωτικές θέσεις κατά της χώρας μας, απέστειλαν ο επικεφαλής της ΚΟ της Ν.Δ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, και η επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, κ. Εύα Καϊλή.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αφορά τη διοργάνωση εκδήλωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα “Η Ελευθερία  του Δκαιώματος του συνέρχεσθαι στην Ελλάδα. Νομικά Κενά στα Δικαιώματα των Μειονοτήτων στην Ευρώπη” (Freedom of Association in Greece. A loophole in European Minority Standards), στην οποία έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι της “Μακεδονικής Μορφωτικής Και πολιτιστικής Κίνησης Έδεσσας” και της Οργάνωσης “Ουράνιο Τόξο,” οργανώσεις οι οποίες προωθούν αλυτρωτικές θέσεις κατά της Ελλάδας.

Στην επιστολή τους, ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης και η Εύα Καϊλή  υπογραμμίζουν ότι η μειονότητα στην Θράκη, βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης είναι Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα.

Η δε οργάνωση “Ουράνιο Τόξο” είναι ο αυτόκλητος εκφραστής μιας μικρής μερίδας κατοίκων της ελληνικής Μακεδονίας με Σλαβική καταγωγή. Κύριος, όμως, σκοπός του είναι η προβολή και η προώθηση των αλυτρωτικών βλέψεων των Σκοπίων κατά της Ελλάδος.

Επιπλέον, οι Έλληνες ευρωβουλευτές τονίζουν ότι το Ελληνικό Σύνταγμα εγγυάται την πλήρη προστασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων των ατόμων που ζουν στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους, και τα θρησκευτικά και πολιτικά “πιστεύω” τους.

Loading

  Read Previous

  Συναγερμό σήμανε η NASA: Κάτι ανησυχητικό συμβαίνει με το κλίμα στη Μεσόγειο

  Read Next

  Το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης στην Κρήτη υπέγραψε ομόφυλο ζευγάρι

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular