• 18 Ιουλίου, 2024

Έρχονται Σκωτσέζοι μουσικοί για το μυθικό πέταγμα.

Vinkmag ad

Έρχονται Σκωτσέζοι μουσικοί για το μυθικό πέταγμα…

του Μανόλη Παντινάκη

Δημιουργείται το πάρκο «Δαίδαλου και Ίκαρου» στην Αγία Γαλήνη. Τα αγάλματα του Ίκαρου και Δαίδαλου στο ομώνυμο πάρκο της Αγίας Γαλήνης…

Στις 25 Μαΐου φθάνουν στην Αγία Γαλήνη δεκαπέντε Σκωτσέζοι μουσικοί και στο πάρκο των ηρώων Ίκαρου και Δαίδαλου με δρώμενα μέσα από την κουλτούρα τους, θα επιχειρήσουν να αναβιώσουν το μυθικό πέταγμα. Θα ακολουθήσουν τα μέλη της θεατρικής ομάδας του Λυκείου Ελληνίδων Ρεθύμνου, στα μέσα Ιουνίου, δίδοντας παράσταση με περιεχόμενο το μύθο και τους ήρωες του.

Στο στάδιο της κατασκευής οι θέσεις των 300 ατόμων στο θέατρο που θα δίδονται παραστάσεις
Νωρίτερα, μετά τις πασχαλινές γιορτές, θα κληθούν οι λυράρηδες και λαουτιέρηδες σε μια μεγάλη πανηγυριώτικη βραδιά των χωριανών για να γιορτάσουν, επειδή «σ’ αυτούς ανήκει το πάρκο».

Επί του παρόντος, συνεχίζουν να εκτελούνται τα έργα στο λόφο των μυθικών ηρώων, με τη δημιουργία αρχαίου θεάτρου τριακοσίων θέσεων, τη διαμόρφωση των χώρων και τη συλλογή αντικειμένων του χθες που θα στεγαστούν σε λαογραφικό μουσείο στην «πούγκα της κατοχής».

Εκφράζεται η πεποίθηση ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν έως τα μέσα του επόμενου μήνα, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τις υποδοχές και την πραγματοποίηση των μουσικών και θεατρικών δρώμενων…

Στην πούγκα της γερμανικής κατοχής στον ίδιο χώρο, θα δημιουργήσουν λαογραφικό μουσείο

Η ιδέα για τη δημιουργία του μνημείου ανήκει στον παλιό κοινοτάρχη της Αγίας Γαλήνης Γιώργο Κοτζανάκη και στο γλύπτη από τις γειτονικές Μέλαμπες Βαγγέλη Ψυλάκη. Η έμπνευση και στους δυο ήρθε το 1983 και τα πρώτα έργα στο λόφο για την εγκατάσταση των δυο αγαλμάτων άρχισαν το 1990.

Ο παλιός κοινοτάρχης της Αγίας Γαλήνης Γιώργος Κοτζανάκης, είχε την ιδέα δημιουργίας του μνημείου

Σήμερα, οι νέοι άνθρωποι του χωριού με επικεφαλής τον πρόεδρο του συλλόγου «Δαίδαλος και Ίκαρος» Μανώλη Φουντιδάκη, επιχειρούν να δώσουν μια άλλη εικόνα και μια άλλη προοπτική μέσα από τον μύθο, με τη δημιουργία του πάρκου των δυο μυθικών προσώπων.

«Στόχος μας είναι», δηλώνει ο κ. Φουντιδάκης, «το πάρκο να αποτελέσει σημείο αναφοράς και
επίσκεψης των μαθητών των σχολείων της Κρήτης, ώστε εδώ να διδάσκονται μαθήματα της μυθολογίας από τους εκπαιδευτικούς τους… Φυσικά, θα είναι και ο χώρος για την επίσκεψη Ελλήνων και ξένων που ασχολούνται με τη μελέτη και την έρευνα της αρχαίας ελληνικής ιστορίας…»

Ο μάστορας της πέτρας στο μνημείο Ζαχαρίας Χορλιαφάκης με τον πρόεδρο του συλλόγου Μαν. Φουντιδάκη
ikaros1

 

Loading

  Read Previous

  Γιώργος Τσαλίκης θα στα χώνω από τη δευτέρα του Πάσχα

  Read Next

  To Τυμπάκι λέει ναι στο Λιμάνι του Νότου.

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular