Έσπασε το φράγμα των 19.600 μορίων η Ηρακλειώτισσα Βούλα Σηφάκη!
voula

Το χαμόγελο λάμπει πλέον στο πρόσωπο της Παρασκευής Σηφάκη του Ιωσήφ καθώς με την ανακοίνωση των βαθμολογιών είδε τους κόπους των τελευταίων χρόνων να ανταμείβονται και τα όνειρά της να γίνονται πραγματικότητα.

Ήδη σκέφτεται τη ζωή της ως φοιτήτρια Iατρικής αφού έφτασε τα 19.660 μόρια που της δίνουν το «εισιτήριο» στην Ιατρική Σχολή.

Η Βούλα απόφοιτος του 2ου Λυκείου Ηρακλείου όπως την αποκαλούν οι φίλοι της, κατέκτησε πολύ υψηλές βαθμολογίες: 20 σε Βιολογία, Φυσική και Χημεία και 18,3 στην έκθεση.
“Δεν περίμενα 19.660 μόρια”

Όπως είπε μιλώντας στο neakriti.gr «πάντα περιμένω χαμηλότερες επιδόσεις από αυτές που βλέπω οπότε δεν το πίστευα στην αρχή. Ήταν έκπληξη για μένα. Πρώτη τη βαθμολογία η μητέρα μου που με ενημέρωσε με ενθουσιασμό. Μετά μόλις ενημερώθηκαν οι συγγενείς και φίλοι άρχισαν να μου τη τηλεφωνούν» .

Η Βούλα διάβασε πολύ και έκανε σκληρή προσπάθεια αλλά χωρίς να θεωρεί ότι έκανε πολλές θυσίες. Όπως αναφέρει «πάντα διάβαζα εντατικά αλλά από το καλοκαίρι άρχισε η προετοιμασία για τις Πανελλαδικές. Απλά διάβαζα, ήμουν συγκεντρωμένη στο στόχο και οι καθηγητές ήταν σημαντικό στήριγμα στην προσπάθειά μου».
Με κέρδισε φέτος η Ιατρική!

Τώρα πλέον με την απίστευτα υψηλή βαθμολογία που κατέκτησε μπορεί να κάνει σχέδια για το μέλλον . Όπως λέει «ποτέ δεν ήξερα τι θέλω και φέτος κατάλαβα ότι αυτό που με έχει κερδίσει είναι η ιατρική. Πέτυχα, όπως όλα δείχνουν το όνειρό μου και έχω σκεφτεί αργότερα να επικεντρωθώ στη Μουσικοθεραπεία αν και δεν γίνονται τέτοιες σπουδές στην Ελλάδα».

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη