ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ …ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ
esperino timpakioy
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Θα θέλαμε μέσα από την ιστοσελίδα σας να ενημερώσουμε όσους ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω επαγγελματικών ή οικογενειακών υποχρεώσεων, ότι συνεχίζεται μέχρι την έναρξη των μαθημάτων η εγγραφή μαθητών στο Εσπερινό Γυμνάσιο Τυμπακίου με Λυκειακές Τάξεις Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, για όσους έως σήμερα εμποδίστηκαν να εγγραφούν.
Είναι γνωστό ότι σε κάθε εποχή και ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης όπως αυτή που βιώνει σήμερα ο τόπος μας, ένας αριθμός νέων που βρίσκεται στο στάδιο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επιλέγει – ή πιο σωστά αναγκάζεται συνήθως από τις συνθήκες – να εργαστεί και για το λόγο αυτό εγκαταλείπει τις σπουδές του. Το γεγονός αυτό τους στερεί τη δυνατότητα να αποκτήσουν και τις ελάχιστες έστω δεξιότητες που θεωρούνται απαραίτητες για την παρουσία στον κοινωνικό χώρο και την επαγγελματική σταδιοδρομία. Σήμερα μάλιστα που οι γνώσεις αυξάνονται ταχύτατα και τα δεδομένα μεταβάλλονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, η διακοπή της υποχρεωτικής εκπαίδευσης από τους μαθητές σημαίνει αδυναμία παρακολούθησης των εξελίξεων και αποτελεί τροχοπέδη στην ενεργητική συμμετοχή τους στη ραγδαία μεταβαλλόμενη πραγματικότητα.
Στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό του σημαντικού αυτού προβλήματος στην περιοχή μας συμβάλει καθοριστικά το έργο του εσπερινού σχολείου μας, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί από το 2009 και σκοπό έχει να δώσει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να ολοκληρώσουν τον κύκλο της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανεξάρτητα από την ηλικία που βρίσκονται και λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενοι μαθητές.
Το Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις απευθύνεται σε ενήλικες αλλά και ανήλικους νέους άνω των 14 ετών οι οποίοι εργάζονται, αφού όπως ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία (Ν. 4186/2013, αρ. 45, παρ. 7), «Στα Εσπερινά Σχολεία δύνανται να εγγράφονται ενήλικες, χωρίς βεβαίωση εργασίας ή ανεργίας, καθώς και ανήλικοι οι οποίοι απασχολούνται σε οικογενειακή επιχείρηση με υπεύθυνη δήλωση των γονέων ή κηδεμόνων τους».
Η φοίτηση στο Εσπερινό Γυμνάσιο διαρκεί 3 έτη (τάξεις Α, Β, Γ) και στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο 4 έτη (τάξεις Α, Β, Γ, Δ). Το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε διδακτικές ώρες και το ωράριο διδασκαλίας ξεκινά στις 7:00 μ.μ. και τελειώνει στις 10:35 μ.μ.
Τα απολυτήρια Εσπερινού Γυμνασίου και Εσπερινού Γενικού Λυκείου είναι ισότιμα με τα αντίστοιχα των Ημερησίων Σχολείων και οι εξετάσεις είναι ενδοσχολικές σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου. Επί πλέον στην Δ΄ Λυκειακή τάξη, όσοι μαθητές επιθυμούν να διεκδικήσουν θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μπορούν να συμμετάσχουν προαιρετικά στις πανελλήνιες εξετάσεις των Εσπερινών Γενικών Λυκείων. Σε αυτή την περίπτωση η εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ γίνεται σε ειδικό ποσοστό θέσεων (1%), οι οποίες αντιστοιχούν στα Εσπερινά Γενικά Λύκεια.
Το Εσπερινό Γυμνάσιο Τυμπακίου Λ.Τ. συστεγάζεται με το Ημερήσιο Γυμνάσιο και το Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Τυμπακίου και το τηλέφωνο με το οποίο μπορούν να επικοινωνούν οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες είναι το 2892051870, τις εργάσιμες ημέρες από 7 μ.μ. έως 11 μ.μ.