Οι αισθησιακοί χοροί που άφησαν εποχή στον κινηματογράφο και έδειξαν ότι και το στριπ-τιζ, μπορεί να είναι τέχνη… (Video)
striptiz

Το στριπτίζ εδώ και πολλές δεκαετίες είναι ένα αποδεκτό σώου, κυρίως στην Αμερική, όπου ξεκίνησε και υπάρχει μια τεράστια βιομηχανία διασκέδασης.

Συνήθως χωρίζεται σε δυο κατηγορίες. Στα κέντρα που οι κοπέλες χορεύουν στην πίστα, σε απόσταση από τους πελάτες και η έμφαση είναι στον αισθησιασμό και στα σώου όπου οι πελάτες και βλέπουν και αγγίζουν τις κοπέλες.

Κοινός παρανομαστής ο χορός και το στριπ τιζ. Στον κινηματογράφο έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά σενάρια, χωρίς υπερβολικές αποκαλύψεις.

Πολλές ηθοποιοί ξεχώρισαν για τις συγκεκριμένες σκηνές, όπως η Μπάσιντζερ που ο χορός της στις 91/2 εβδομάδες, έγινε σημείο αναφοράς και η Σάλμα Χάγεκ, που απογείωσε μια ιδέα του Ταραντίνο στην ταινία, From Dusk Til Dawn.

Όσο πιο καλή η ηθοποιός τόσο πιο άρτια και η σκηνή, αφού το ζητούμενο δεν είναι να γδυθεί και να δει ο θεατής ένα γυμνό γυναικείο κορμί. Αυτό μπορεί να συμβεί και με πιο απλούς τρόπους.

Σχεδόν πάντα ο στόχος είναι ο αισθησιασμός και η σωστή εξέλιξη του σεναρίου. Για αυτό και οι σκηνοθέτες επιλέγουν ηθοποιούς και όχι χορεύτριες, που θα έκαναν καλύτερα το χορό, αλλά δεν θα υπηρετούσαν το σενάριο. Δείτε τα δέκα πιο αισθησιακά στριπτίζ του κινηματογράφου, αν και ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτος.

Salma Hayek – From Dusk Til Dawn…

Kim Basinger – 9 1/2 Weeks …

Jennifer Beals – Flashdance…

Jennifer Aniston – We’re The Millers…

Demi Moore – Striptease…

Natalie Portman – Closer …

 

Jessica Alba – Sin City…

Jamie Lee Curtis – True Lies…

Penelope Cruz – Chromophobia…

Rebecca Romijn – Femme Fatale…

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: huffingtonpost.gr