Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε Smart. Δείτε πως έκαναν τις κλοπές
Εγκληματική οργάνωση που έκλεβε αυτοκίνητα κυρίως μάρκας Smart εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου την Πέμπτη 7 Μαΐου. Οι κλοπές γίνονταν κυρίως στην περιοχή της Βορειοανατολική Αττικής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τ.Α. Αμαρουσίου με τη συνδρομή του Τ.Α. Κηφισιάς, Τ.Α. Θηβών, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων. συνελήφθησαν πέντε άνδρες και δύο γυναίκες, μέλη της εγκληματικής ομάδας, στις περιοχές των Αχαρνών, Άνω Λιοσίων και Καλλιθέας. Στην σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον τέσσερα άτομα, κατηγορούμενα για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα του Τ.Α. Αμαρουσίου, η σπείρα δρούσε κατά το τελευταίο εξάμηνο και διέπραττε συστηματικά κλοπές οχημάτων συγκεκριμένης μάρκας – Smart, όπως μπορεί εύκολα κάποιος να καταλάβει από τα κλειδιά σε μια από τις φωτογραφίες με τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, η συμμορία δεν σταμάτησε τη δράση της ούτε κατά τη διάρκεια της καραντίνας κλέβοντας από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και το τέλος Απριλίου 22 αυτοκίνητα!

Πως έκαναν τις κλοπές
Κάποια από τα μέλη της σπείρας επιβαίνοντες σε ενοικιαζόμενο πολυτελές αυτοκίνητο μετέβαιναν σε περιοχές κυρίως των Βορείων προαστίων αναζητώντας υποψήφια προς αφαίρεση οχήματα.

Στην συνέχεια και όταν οι συνθήκες ήταν ιδανικές, στάθμευαν το “επιχειρησιακό” αυτοκίνητο σε κοντινή απόσταση και προσέγγιζαν πεζοί το όχημα, με ένα μέλος της συμμορίας να εκτελεί χρέη τσιλιαδόρου. Στη συνέχεια, με χρήση ειδικού εξοπλισμού παραβίαζαν το στοχοποιημένο όχημα, παρέκαμπταν το σύστημα ασφαλείας και το εκκινούσαν.

Για την διαφυγή τους, το “επιχειρησιακό” αυτοκίνητο συνόδευε το κλεμμένο στην περιοχή των Αχαρνών, όπου το στάθμευαν για μικρό χρονικό διάστημα, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν φέρει σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού.

Όταν το όχημα προοριζόταν για ανταλλακτικά το μετέφεραν σε αυτοσχέδιο συνεργείο και μέσω κατάλληλου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, προέβαιναν στη αποσυναρμολόγησή του, προκειμένου να μεταπωλήσουν τμήματα και ανταλλακτικά.

Η διάθεση, είτε αυτούσιων των οχημάτων, είτε μέρη αυτών, γίνονταν μέσω κατάλληλων επαφών που διασφάλιζε μέλος της συμμορίας που ήταν επιφορτισμένο για τον σκοπό αυτό, αποκομίζοντας παράνομα περιουσιακά οφέλη.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

 • 8 αυτοκίνητα,
 • 3 αμαξώματα αυτοκινήτων
 • κινητήρας αυτοκινήτου
 • πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων
 • το χρηματικό ποσό των 95.055 ευρώ
 • πληθώρα εργαλείων
 • πλήθος εξαρτημάτων – ανταλλακτικών
 • κλειδιά οχημάτων και πινακίδες κυκλοφορίας
 • πιστόλι κρότου – αερίου και φυσίγγια
 • 12 δενδρύλλια και 99 γραμμάρια κάνναβης
 • μικροποσότητα κοκαΐνης

Επίσης βρέθηκε και κατασχέθηκε το επιχειρησιακό όχημα της συμμορίας Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 28 περιπτώσεις κλοπής οχημάτων. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή στην υπόθεση και άλλων ατόμων, συνεχίζεται.