• 14 Ιουλίου, 2024

Φεύγουν δήμοι και…ξαπλώστρες από τις παραλίες!

Vinkmag ad

ksaplostres

“Βόμβα” από το Ε΄τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας

Τα πάνω κάτω φέρνει το Συμβούλιο της Επικρατείας στην χρήση των παραλιών! Το Ε’ τμήμα του ΣτΕ με την 646/2015 απόφασή του έκρινε παράνομη τη μαζική παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας στους ΟΤΑ. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι ανήκουν στη δημόσια κτήση και προορίζονται για άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών. Η απόφαση αυτή βάζει…μπουρλότο στον σχεδιασμό των δήμων που εκμεταλλεύονταν τις παραλίες , αλλά ταυτόχρονα αφήνει κι ένα μεγάλο κενό στην αξιοποίηση, στη φύλαξη και στην εν γενει προστασία των ακτών.

Δεν έχουν γίνει πολλές λεπτομέρειες γνωστές για την υπόθεση ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες το Ε’ τμήμα παραπέμπει την υπόθεση στην Ολομέλεια του συμβουλίου η οποία και θα κρίνει οριστικά την υπόθεση που έφτασε στο ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας μετά από προσφυγή που είχε κάνει…πριν 4 χρόνια ο δικηγορικός σύλλογος Αθηνών!

Έκπληκτος δηλώνει ο αντιδήμαρχος Χερσονήσου και μέλος της διοίκησης της ΚΕΔΕ κ.Αποστολος Λουλουδάκης ο οποίος τόνισε ότι αυτή η απόφαση εάν οριστικοποιηθεί ανατρέπει τα πάντα στην χρήση και την αξιοποίηση των παραλιών.

ksaplostres1

«Δεν είναι μόνο το θέμα των εσόδων που έχουν από τις παραλίες και την αξιοποίησή τους. Οι δήμοι που τις παίρνουν από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου είχαν έσοδα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό» τόνισε ο κ.Λουλουδάκης.

«Υπάρχει ένα θέμα μεγάλο σε αυτό το γεγονός. Τι θα γίνουν οι παραλίες; Θα μείνουν έτσι; Δεν θα είναι καμία οργανωμένη; Και πως; Σκεφτείτε ότι μόνο ο δήμος Χερσονήσου έχει δεκάδες ναυαγοσώστες στις παραλίες που έχει στη δικαιοδοσία του»

 

 

http://www.cretalive.gr

Loading

  Read Previous

  Μάθετε στα παιδιά σας την ιστορία της Ελληνικής σημαίας και τη σημασία των χρωμάτων της!

  Read Next

  Το πλοίο προσάραξε ανοιχτά του λιμανιού! Ταλαιπωρία από τη νύχτα για πολλούς κρητικούς

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular