Φρικτό έγκλημα: Έσφαξε μαζί με τον φίλο της τον άντρα της στο Μένοικο και μετά έκαναν έρωτα στα χωράφια
9c4d7b1b3b05c77d32d772348e7b86f0

Μια σχέση τριών ατόμων με πρωταγωνίστρια την 30χρονη Μικαέλα Φόλτικ από την Ρουμανία, βγήκε εκτός ελέγχου. Θύμα ο 53χρονος Γ. Δ. από το χωριό Μένοικο, πατέρας τριών παιδιών.

Δράστης ο 45χρονος αθίγγανος από την Ρουμανία, Σολομόν Κονσταντίν, που με με έξι μαχαιριές δολοφόνησε τον Γ.Δ. Η Ρουμάνα διατηρούσε ταυτόχρονα δεσμό με θύμα και θύτη. Η Φόλτικ είχε έρθει για πρώτη φορά στην Κύπρο το 2006. Είχε γνωρίσει τον Γ.Δ. σε μπυραρία και συνδέθηκαν ερωτικά.

Ο 53χρονος ήθελε να συνεχίσει τη ζωή του με την Φόλτικ. Λίγο αργότερα χώρισε τη σύζυγό του με την οποία είχαν τρία παιδιά και αποφάσισε να ζήσει με την 30χρονη. «Ήταν καλός και φιλήσυχος άνθρωπος και λίγο αργότερα μου πρότεινε να συζήσουμε στο σπίτι του στο Μένοικο», είχε αναφέρει η κοπέλα στο δικαστήριο.

Το τρίτο πρόσωπο

Πριν καλά καλά το ζεύγος κλείσει ένα χρόνο ζωής, ένα τρίτο πρόσωπο μπαίνει ανάμεσά τους. Ήταν ο Κονσταντίν. «Τον Ιανουάριο του 2007, ενώ βρισκόμασταν σ ένα καφενείο με τον Γιώργο, γνωριστήκαμε με τον Κονσταντίν», είχε αναφέρει η Φόλτικ στη μαρτυρία της. Αυτή η φιλία πήρε άσχημη τροπή, παρ΄ όλο που ο Γ.Δ. δεν φαινόταν να το αντιλαμβάνεται. Η Φόλτικ, είπε στο δικαστήριό:«Δημιουργήσαμε φιλική οικογενειακή σχέση, αρχίσαμε να βγαίνουμε έξω και οι τρεις μαζί ή να έρχεται ο Κονσταντίν στο σπίτι μας, ενώ ο Γιώργος προσπαθούσε να του βρει δουλειά επειδή ήταν άνεργος.

Λίγες ημέρες αργότερα ο Κονσταντίν άρχισε να μου τηλεφωνά και να μου στέλνει μηνύματα λέγοντας μου ότι με αγαπά και ότι θέλει να μείνουμε μαζί. Ο Γιώργος στο μεταξύ, αφού γνώριζε ότι ο Κονσταντίν δεν είχε δουλειά και σπίτι, προσφέρθηκε να τον φιλοξενήσουμε για λίγες ημέρες στο σπίτι μας.

Στο διάστημα των επτά ημερών που έμενε μαζί μας, ερχόταν στο δωμάτιο μου όταν ο Γιώργος έλειπε και κάναμε έρωτα και μου έλεγε ότι ήθελε να φύγουμε μαζί. Εγώ ήμουν τριών μηνών έγκυος από τον Γιώργο».

Σύμφωνα με την μαρτυρία της 30χρονης Ρουμάνας, οι δύο άνδρες την διεκδικούσαν με επιμονή και κανένας δεν υποχωρούσε:

«Μίλησα στον άντρα μου για το τί συνέβαινε και μου είπε «ασ’ τον να σου τηλεφωνά και να σου στέλνει μηνύματα». Μια ημέρα ο Κονσταντίν ήρθε με ταξί στο σπίτι μας και με απείλησε πώς αν δεν έφευγα μαζί του θα με σκότωνε. Ένα μήνα μετά που ο Κονσταντίν έφυγε από σπίτι μας πήγα εγώ στο σπίτι του στο Στρόβολο κι έμεινα μαζί του για δύο ημέρες. Ο Γιώργος ήρθε και με βρήκε και με πήρε πίσω, ενώ μετά τον εγκατέλειψα κι έμεινα για άλλες τρεις βδομάδες με τον Κονσταντίν. Πάλι ο Γιώργος ήρθε και με πήρε πίσω, αυτή την φορά με δύο άλλους γιατί φοβόταν τον Κονσταντίν».

Η κατηγορούσα αρχή διερωτήθηκε στη δίκη γιατί ο Γ.Δ. έδειξε τόση ανοχή. Η Μικαέλα Φόλτικ είχε απαντήσει: « Έδειχνε να μην τον ενοχλούσε. Μου ζήτησε μόνο να σταματήσω τα τηλεφωνήματα με τον Κονσταντίν επειδή ντρεπόταν να μην το μάθει η οικογένεια του. Εγώ του υποσχέθηκα ότι θα το έπραττα κι αρχίσαμε να ετοιμάζουμε τα χαρτιά για να παντρευτούμε πριν γεννηθεί το παιδί».

Το φονικό

Το μοιραίο απόγευμα της 31ης Μαΐου το ζευγάρι βρισκόταν για ψώνια. Όσο έλειπαν ο Κονσταντίν μπήκε στο σπίτι του 53χρονου και του έστησε καρτέρι θανάτου: «Ο Γιώργος προχώρησε μπροστά και μπήκε μέσα, ενώ εγώ έμεινα πίσω και κρατούσα τα πράγματα. Άκουσα τον Γιώργο να μου φωνάζει να μην μπω στο σπίτι, ενώ ταυτόχρονα φώναζε σε κάποιον «τί κάνεις εδώ;». Σύμφωνα με τα γεγονότα όπως παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, ο Κονσταντίν μ ένα μαχαίρι άρχισε να καρφώνει το θύμα στο στήθος μέχρι να πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος. Στη συνέχεια ο Κονσταντίν έφυγε με την Φόλτικ.

«Είδα τον Κονσταντίν να κρατά τον Γιώργο από την μπλούζα και να τον μαχαιρώνει στο στήθος μ’ ένα μεγάλο μαχαίρι με καφέ λαβή. Στους τοίχους και παντού υπήρχαν αίματα. Φεύγοντας είδα τον Γιώργο να σηκώνεται και να βγαίνει με δυσκολία από την πίσω πόρτα του σπιτιού, ενώ τον άκουσα να φωνάζει «βοήθεια και μαζί την αστυνομία», ανέφερε στο δικαστήριο η 30χρονη.

Το θύμα σύρθηκε σε απόσταση περίπου 30 μέτρων και σωριάστηκε στο έδαφος. Εκεί τον εντόπισε μέσα σε λίμνη αίματος κάτοικος της κοινότητας.

Πριν αφήσει την τελευταία του πνοή κατονόμασε τον δράστη: «Με μαχαίρωσε ο μαύρος». Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία χτένισε την περιοχή για τον εντοπισμό του δράστη και της 30χρονης.

«Κάναμε έρωτα στα χωράφια»

«Με τον Κονσταντίν διαφύγαμε στα χωράφια όπου περάσαμε την νύχτα κάτω από ένα δέντρο. Μου είπε πώς δεν φοβόταν την φυλακή. Μετά μου έβγαλε το παντελόνι και κάναμε έρωτα…» ανέφερε στην μαρτυρία της η 30χρονη σοκάροντας όσους παρακολουθούσαν την διαδικασία.

Έγκλημα και τιμωρία

Τελικά το ζευγάρι μετά από πληροφορία που έδωσε ένας πολίτης, εντοπίστηκε σε δύσβατη περιοχή κρυμμένο σε μία ρεματιά. Στην θέα των αστυνομικών επιχείρησαν να διαφύγουν αλλά για την 30χρονη ήταν αδύνατο. Βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Τελικά εγκατέλειψε τις προσπάθειες του και ο 45χρονος, αφού πρώτα πέταξε το όπλο του φόνου στο έδαφος.

Ήταν ένα μαχαίρι μεγάλου μεγέθους. Η 30χρονη έπεσε σε πολλές αντιφάσεις. Αρχικά ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με την δολοφονία και ότι διατηρούσε δεσμό με τον δράστη γιατί την απειλούσε.Πρόσθεσε ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την σκηνή του φόνου μαζί του αφού την απειλούσε ότι θα την σκότωνε. Στην δεύτερη κατάθεση της όμως παραδέχθηκε ότι με τη θέλησή της διατηρούσε παράλληλο δεσμό με τον ομοεθνή της. Η 30χρονη Φόλτικ κατέθεσε στο δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας. Ο Κονσταντίν καταδικάστηκε σε κάθειρξη 17 ετών.

Εφημερίδα «24»,mixanitouxronou.com.cy