Για άλλη μια χρονιά στήριξαν οι Εθελοντές Σαμαρείτες το Matala Beach Festival
sammatala1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ “MatalaBeachFestival” που διοργανώνεται στα Μάταλα Δήμου Φαιστού. Ένα φεστιβάλ το οποίο παρακολούθησαν δεκάδες  χιλιάδες κόσμου όπου είχαν κατακλύσει την παραλία αλλά και τον οικισμό των Ματάλων για 3 ημέρες.

Για άλλη μια χρονιά στήριξαν οι Εθελοντές Σαμαρείτες το Matala Beach Festival

Καταλυτική ήταν η προσφορά του τμήματος Εθελοντών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού όπου βρίσκονταν εκεί επί 24 ώρου βάσεως για την άρτια υγειονομική και διασωστική κάλυψη των εκδηλώσεων και την διαχείριση οποιουδήποτε έκτακτου γεγονότος είχαν κληθεί να αντιμετωπίσουν. Εθελοντές οι οποίοι χωρίς κανένα όφελος, βρίσκονταν εκεί, σε ετοιμότητα να βοηθήσουν οπουδήποτε υπήρχε ανάγκη.

Οργάνωση

Για άλλη μια χρονιά στήριξαν οι Εθελοντές Σαμαρείτες το Matala Beach Festival

Με Κέντρο Επιχειρήσεων και Σταθμό Πρώτων Βοηθειών, με άρτιο πρωτοβοηθητικό και διασωστικό εξοπλισμό, σε κεντρικό σημείο των Ματάλων, κιόσκι στην παραλία στον χώρο των συναυλιών, μόνιμη παρουσία στην πλατεία του οικισμού και συνεχείς περιπόλους σε όλη την περιοχή των Ματάλων, πάνω από 70 Εθελοντές Σαμαρείτες κάθε μέρα και για 24 ώρες το 24ωρο έδιναν το παρόν για την υγειονομική κάλυψη του Φεστιβάλ. Υπήρχε συνεχής επικοινωνία με VHFκαι το όχημα του σώματος του Ε.Ε.Σ. Μοιρών σε ετοιμότητα.

Πάνω από 250 περιστατικά 

Για άλλη μια χρονιά στήριξαν οι Εθελοντές Σαμαρείτες το Matala Beach Festival

Το τμήμα των Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών και το τμήμα Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ. Μοιρών με τη σημαντική συνδρομή εθελοντών από τα τμήματα του Ε.Ε.Σ. Χανίων, Ρεθύμνου και Ιεράπετρας διαχειρίστηκε πάνω από 250 περιστατικά και τις 3 ημέρες του Φεστιβάλ. Τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν άμεσα και αποτελεσματικά χάρη στην εκπαίδευση και την εμπειρία των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. Τα έκτακτα περιστατικά αφορούσαν πάσης φύσεως τραυματισμούς, μέθη, περιστατικά αδιαθεσίας, αλλεργίες, εγκαύματα ηλίου, κ.α., μερικά εκ των οποίων έχριζαν άμεσης διακομιδής σε  νοσοκομείο.  Σημαντική ήταν και η εθελοντική βοήθεια γιατρών και νοσηλευτών της περιοχής οι οποίοι ήταν εκεί όλες τις ώρες  δίπλα στους Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μοιρών στηρίζοντας τους έμπρακτα όπου υπήρχε ανάγκη.

 

Τουρνουά Ποδοσφαίρου 8×8 στο Τυμπάκι

Συνεχίζεται με επιτυχία το Τουρνουά Ποδοσφαίρου 8×8 στο Τυμπάκι που διοργανωσε ο Αθλητικός Όμιλος Τυμπακίου. Έπειτα από κάλεσμα του Α.Ο.Τ., τέσσερις Εθελοντές Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ. Μοιρών βρίσκονται σε κάθε αγώνα για να προσφέρουν υγειονομική κάλυψη σε αυτό το αθλητικό γεγονός.