Γιώργος Ντισπυράκης: Oι αγρότες της Κρήτη θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη η ομηρεία της Κρήτης πρέπει να σταματήσει
ntispirakis

Όπως ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή Πρωινή Πτήση του Dream Fm 90.6 & 90.7

«Οι υπουργοί κρύβονται, η ΠΝΟ δεν μας μιλά, δεν πάει άλλο, μας καταστρέφουν για ακόμα μια φορά» Πλοίο ασφαλείας δεν πρόκειται να μπει ΠΟΤΕ και σημείωσε χαρακτηριστικά. «Η ομηρεία της Κρήτης πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει» Θα να προσφύγου με στην δικαιοσύνη όλοι μαζί οι αγρότες της Κρήτη κατά της  ΠΝΟ και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι με την εξαγγελία της απεργίας, οι τιμές των κηπευτικών έχουν κατρακυλήσει με χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι η τιμή της ντομάτας από 1,30 κατέβηκε στα 30 λεπτά.

«Στη συνάντηση μας με τον κ. Αρναουτάκη την περασμένη εβδομάδα , αποφασίστηκε να συγκροτήσουμε για πρώτη φορά τις επιτροπές καταγραφής για να καταμετρήσουμε , να ζυγίσουμε και να καταγράψουμε, όλα τα αγροτικά προϊόντα που θα πεταχτούν στις χωματερές η θα διανεμηθούν δωρεάν.

Όσα προϊόντα αποσυρθούν, θα πρέπει να πάνε σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής . Στην Ιεράπετρα θα πάνε στον  περιβαλλοντικά αδειοδοτημένο χώρο προσωρινής εναπόθεσης φυτικών υπολειμμάτων.

Ήδη από τη Δευτέρα  το πρωί σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Κρήτης γίνονται κάποια δρομολόγια  με κηπευτικά  προς το Ηράκλειο, προκειμένου αυτά τα προϊόντα να διανεμηθούν σε συσσίτια.

«Τα επίσημα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν από τις επιτροπές καταγραφής θα σταλούν στην Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, για να πιστοποιηθούν και να επισημοποιηθούν. Αυτά τα στοιχεία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον οποιονδήποτε θέλει να κινηθεί νομικά για να διεκδικήσει αποζημιώσεις.  Θέλουμε με αυτήν την καταγραφή να μάθουμε ποια και πόση είναι η ζημιά στο αγροτικό μας  εισόδημα σε κάθε αποκλεισμό της Κρήτης από τις θαλάσσιες συγκοινωνίες», καταλήγει ο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φαιστού Γιώργος Ντισπυράκης