Οι αγρότες της Κρήτης μπαίνουν στα πλοία στις 17 του Νοέμβρη και για φεύγουν για Αθήνα με σκοπό την κατάληψη του Υπουργείου Οικονομικών.
agrotikos silogos

Τη μέρα που θα μεταβούν στην Αθήνα αποφάσισαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι Αγρότες της Κρήτης μετά και τη Γενική Συνέλευση της Συντονιστικής Επιτροπής. Μετά και από συνεννόηση με τους αγρότες της υπόλοιπης Ελλάδας, οι αγρότες της Κρήτης μπαίνουν στα πλοία στις 17 του Νοέμβρη με σκοπό την επόμενη ήμερα να προχωρήσουν σε κατάληψη του Υπουργείου Οικονομικών.

agrotes
Έτσι λοιπόν το σύνθημα που περίμεναν οι αγρότες της Κρήτης δόθηκε και όπως λένε, η κινητοποίηση στην Αθήνα δεν θα έχει καμία σχέση με το συλλαλητήριο που έγινε στο Ηράκλειο προ ημερών.

Σε σχετική ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών αναφέρονται τα εξής:

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Κρήτης μετά από συνεννόηση με τις αγροτικές Οργανώσεις της χώρας, αποφάσισε η διαμαρτυρία για την ψήφιση των μέτρων για τη φορολόγηση και το ασφαλιστικό των αγροτών, να εκφραστεί με δυναμική απόβαση στην Αθήνα την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015.
Στο Πανελλήνιο αγροτικό συλλαλητήριο θα συμμετέχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι συστρατευμένοι με τους παραγωγικούς φορείς της χώρας μας για να δώσουμε δυναμικό παρόν και να διαμαρτυρηθούμε, για την ισοπέδωση και τις πολιτικές που ξεκληρίζουν τον αγροτικό χώρο. Καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Κρήτης με το κεφάλι ψηλά σε μαζική συμμετοχή, για να εξασφαλίσουμε την επιβίωσή μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου θα ξεκινήσουμε από το λιμάνι του Ηρακλείου με τα πλοία της γραμμής και το εισιτήριο από και προς το Ηράκλειο θα είναι 20€ και η έκπτωση στις καμπίνες θα είναι 50% προσφορά των ακτοπλοϊκών γραμμών της Κρήτης.
Λίστες με τα ονόματα για την έκδοση των εισιτηρίων όσων επιθυμούν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, τηρούνται στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς όλης της Κρήτης και για το Ηράκλειο στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου (ΟΑΣΝΗ).