Είχε ρημάξει τους χοχλιούς στην Κρήτη: Την έπιασαν με 189 κιλά
XOXLOI

Οι χοχλιοί αποτελούν αγαπημένο έδεσμα για τους Κρητικούς και μάλιστα για κάποιους η συλλογή σαλιγκαριών, έχει αποδειχτεί και άκρως κερδοφόρα επιχείρηση.

Ωστόσο αυτή τη φορά, η συλλογή χοχλιών, βγήκε σε ..κακό και αποδείχτηκε «ξινή» σε μία Κρητικιά στην Ανατολική Κρήτη η οποία συνελήφθη στο Πισκόκέφαλο, την ώρα που επιχειρούσε να διαθέσει προς πώληση 189 κιλά εδώδιμα άγρια σαλιγκάρια χωρίς άδεια υπαίθριου εμπόρου.

Xoxloi

Η γυναίκα τα είχε μαζέψει το προηγούμενο διάστημα από αγροτικές εκτάσεις της Σητείας. Τα είχε βάλει σε πλαστικές κλούβες σε φορτηγάκι και χθες πιάστηκε στα πράσα από αστυνομικούς του Α.Τ Σητείας καθώς κατελήφθη της στιγμή της διάθεσης προς πώληση σε συγκεκριμένο έμπορο, ο οποίος είναι νόμιμος.

Η μεγάλη ποσότητα σαλιγκαριών κατασχέθηκε με την ίδια πλέον να οδηγείται ενώπιον του εισαγγελέα και να είναι αντιμέτωπη με την δικαιοσύνη.

Στη σύλληψη παράνομης εμπορίας σαλιγκαριών που είναι και η πρώτη που γίνεται στη Σητεία, αναφέρεται και ο πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου Σητείας κ. Θοδωρής Πετρουλάκης.

Αναλυτικά ο κ. Πετρουλάκης τονίζει

Αστυνομικοί του Α.Τ.Σητείας συνέλαβαν συμπολίτισσά μας γιατί διέθεσε προς πώληση 189 κιλά εδώδιμα άγρια σαλιγκάρια χωρίς άδεια υπαίθριου εμπόρου, τα οποία και κατασχέθηκαν. Επειδή δυστυχώς το φαινόμενο της παράνομης συλλογής και εμπορίας από Έλληνες και αλλοδαπούς είναι σε έξαρση, πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι δεν πρέπει να επεμβαίνουμε ανεξέλεγκτα στη φύση, υπάρχουν περιορισμοί. Η συλλογή των άγριων σαλιγκαριών επιτρέπεται τους μήνες από Ιανουάριο μέχρι και τέλος Ιουνίου και μόνο για προσωπική χρήση. Η πώλησή τους, χωρίς τις σχετικές άδειες υπαίθριου εμπορίου απαγορεύεται και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης, χρηματικό αλλά και διοικητικό πρόστιμο.

Δυστυχώς το φαινόμενο της παράνομης συλλογής και εμπορίας από Έλληνες και αλλοδαπούς είναι σε έξαρση, πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι δεν πρέπει να επεμβαίνουμε ανεξέλεγκτα στη φύση, υπάρχουν περιορισμοί. Η συλλογή των άγριων σαλιγκαριών επιτρέπεται τους μήνες από Ιανουάριο μέχρι και τέλος Ιουνίου και μόνο για προσωπική χρήση. Η πώλησή τους, χωρίς τις σχετικές άδειες υπαίθριου εμπορίου απαγορεύεται και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης, χρηματικό αλλά και διοικητικό πρόστιμο.

neakriti.gr