Ηχηρές συλλήψεις στη Σητεία….. Έβαλαν το λύκο να φυλάει πρόβατα
lagoi-skotomenoi

Στην σύλληψη του προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Σητείας αλλά και δύο μελών, προχώρησαν οι Αρχές με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, αφού οι καταγγελίες που γίνονταν για αυτούς… έπεφταν στην δική τους δικαιοδοσία!

Μετά από πληροφορίες που είχε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Λασιθίου ότι στην περιοχή Χαμέτουλο Ζήρου Σητείας ασκείται παράνομη θήρα, χθες 17 Σεπτεμβρίου και ενώ οι θηροφύλακες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής περιπολούσαν στην περιοχή για επιβεβαίωση των καταγγελιών, με την βοήθεια των θηροφυλάκων του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου, εντοπίστηκαν 3 άτομα να θηρεύουν λαγούς.

Μετά από παρακολούθηση 6 ωρών διαπιστώθηκε ότι οι δυο κρατούσαν όπλα. Όταν πήγαν στο αυτοκίνητο τους, τους ζητήθηκε να γίνει έλεγχος όπου διαπιστώθηκε ότι ο ένας είναι ο πρόεδρος του τοπικού Κυνηγετικού Συλλόγου και οι άλλοι δυο μέλη του.

Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν 7 λαγοί σκοτωμένοι, δυο καραμπίνες, δύο φυσιγγιοθήκες, και 48 πλήρη φυσίγγια καθώς και τρεις κυνηγετικοί σάκοι.

Και οι τρεις παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα για την αυτόφωρη διαδικασία,  οπού τους ορίστηκε δικάσιμος για τις 10 Οκτωβρίου 2016. Πρέπει να θυμίσουμε ότι ο νόμος ορίζει ένα λαγό κατά άτομο στην κάθε έξοδο, και ισχύει για όλους, άρα και για τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του κάθε Κυνηγετικού Συλλόγου.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης