Υποβρύχια, φρεγάτες και πολεμικά ελικόπτερα περικύκλωσαν τα Χανιά!
ploia polemika

Γέμισαν με πολεμικά πλοία τα Χανιά, με τον κόσμο να παρατηρεί την εξέλιξη της επιχείρησης με κομμένη την ανάσα στην ευρύτερη περιοχή.
Πρόκεται για την πολυεθνική ναυτική άσκηση «PHOENIX EXPRESS 2015» η οποία εξελίσσεται από χθες στη ναυτική βάση της Σούδας και στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου.

Σκοπός της άσκησης είναι η συνεκπαίδευση με μονάδες του 6ου Στόλου των χωρών του ΝΑΤΟ και του Μεσογειακού Διαλόγου στις διαδικασίες ανταλλαγής πληροφοριών, στις επιχειρήσεις απαγορεύσεως (Maritime Interdiction Operations-ΜΙΟ), θαλασσίου ελέγχου, καθώς και σε τεχνικά αντικείμενα επικοινωνιών, χειρισμών πλοίων κλπ.

Στην άσκηση, που θα διαρκέσει έως τις 25 Μαΐου, συμμετέχουν πλοία και επιτελείς από την Ελλάδα (με τη φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ αι ομάδες της διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών), τις ΗΠΑ, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Κροατία, την Ισπανία, το Μαρόκο, την Αλγερία, την Τουρκία, τη Μάλτα και την Τυνησία.

Η άσκηση περιλαμβάνει:

– Θεωρητική-πρακτική εκπαίδευση στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) από 11 έως 16 Μαΐου 2015.

– Εν πλω εκπαίδευση στη θαλάσσια περιοχή νότια της Σαρδηνίας από 17 έως 23 Μαΐου 2015 και

– Απενημέρωση-ολοκλήρωση της ασκήσεως στη Μπιζέρτα Τυνησίας την 25 Μαΐου 2015.

 

 

haniotika-nea.gr