Ισχυρή έκρηξη με τουλάχιστον 29 τραυματίες στη Νέα Υόρκη (εικόνες, video)
324813-669904

Είκοσι εννέα άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής τραυματιστεί από την ισχυρή έκρηξη έπληξε το βράδυ του Σαββάτου στις 8.30 το βράδυ τοπική ώρα (3.30 ώρα Ελλάδας) την περιοχή Τσέλσι στο Μανχάταν.

Οι αρχές δήλωσαν πως ερευνούν για την έκρηξη σαν να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια η οποία προς τον παρόν δεν συνδέεται με οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση.

Η έκρηξη στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης φαίνεται να ήταν μια «σκόπιμη ενέργεια», αλλά δεν υπάρχουν «στοιχεία σε αυτό το στάδιο που να δείχνουν σύνδεση με την τρομοκρατία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

«Είναι πολύ νωρίς να πούμε τι προκάλεσε το συμβάν. Πιστεύουμε ότι ήταν σκόπιμη ενέργεια. Διεξάγεται πλήρης έρευνα».

Πηγή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου δήλωσε πως προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας δείχνουν πως η έκρηξη σημειώθηκε σε κάδο σκουπιδιών, όμως η αιτία δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Ο επικεφαλής της διεύθυνσης ειδικών επιχειρήσεων της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης δήλωσε στο Twitter πως ένας “πιθανός δεύτερος μηχανισμός έχει εντοπιστεί” στην ίδια ευρύτερη περιοχή.

Το CNN μετέδωσε πως πηγές των υπηρεσιών επιβολής του νόμου πιστεύουν πως η έκρηξη προκλήθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ το Fox News κάνει λόγο για εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε χύτρα ταχύτητος.

.@juliangwan is reporting live from #NYCExplosion. Area sealed off. Police, NYFD everywhere!