Η ISIS γιόρτασε το Κουρμπάν Μπαϊράμ με ανθρωποθυσίες Αμερικανών (σκληρές εικόνες)
isis

Το Κουρμπάν Μπαϊράμ ή γνωστό και ως Ηντ Αλ-Αντχά, αλλά και ως η γιορτή των θυσιών είναι ένα θρησκευτικό φεστιβάλ που γιορτάζεται από τους Μουσουλμάνους παγκοσμίως ως εορτασμός της προθυμίας του Αβραάμ να θυσιάσει το γιο του Ισμαήλ για τον Αλλάχ.

130916-hama

Κατά τη διάρκεια της γιορτής και σύμφωνα με τις παραδόσεις θυσιάζονται ζώα (βόδια, αρνιά και πρόβατα) τα οποία νωρίτερα έχουν ευλογηθεί από τον χότζα. Το ζώο που θυσιάζεται χωρίζεται στα τρία και ένα μέρος προορίζεται για τους φτωχούς, το άλλο για συγγενείς και το τρίτο μένει στο σπίτι. Σήμερα, η σφαγή-θυσία γίνεται από επαγγελματίες στα σφαγεία.

Αυτό βέβαια, δεν ισχύει στην περίπτωση των τζιχαντιστών που σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη συριακή πόλη Ντέιρ αλ Ζορ, έσφαξαν Αμερικανούς κατασκόπους σκίζοντάς τους τον λαιμό, ενώ τους κρέμασαν και σαν σφαχτάρια σε κρεοπωλείο.

Ο Αμπού Μοχάμεντ, ιδρυτής της ομάδας για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Raqqa is Being Slaughtered Silently», που σημαίνει «Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηρά», περιέγραψε το διάρκειας 12 λεπτών υλικό ως το «χειρότερο βίντεο που έχουμε δει». Η Ράκα είναι πόλη της βόρειας Συρίας, την οποία οι τζιχαντιστές έχουν ορίσει ως πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους.