Κατάφερε να βγάλει 6 δισεκατομμύρια μέσα σε 20 λεπτά! Δείτε πώς τα κατάφερε…
amazon

Ήταν το 1994 όταν ο απόφοιτος του Πρίνστον και αντιπρόεδρος πια μεγάλης επενδυτικής φίρμας εγκαταλείπει την καλοπληρωμένη θέση του για να αποτραβηχτεί στο γκαράζ της οικίας του.

Από κει λειτουργεί πλέον ένα ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο, Amazon το λέει, το οποίο έμελλε να γίνει ένα από τα κορυφαία success stories του κόσμου των επιχειρήσεων, ένας σωστός γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου που εμπορεύεται σήμερα τα πάντα, αν και αυτό δεν είναι παρά ένας ενδιάμεσος σταθμός στην πορεία του Μπέζος.

Πλέον οι τίτλοι των ενημερωτικών ιστοσελίδων που τον αφορούν κάνουν λόγο για τον «άνθρωπο που έγινε σε μια μέρα πλουσιότερος κατά 671 εκατ. δολάρια» ή «έβγαλε 6 δισ. σε 20 λεπτά»!

jjeffbbeezoosozzz17

Και η αλήθεια είναι ότι έβγαλε πράγματι 6 δισ. δολάρια σε 20 λεπτά μέσα σε ένα απογευματάκι του Απριλίου του 2016! Κάτι που σημαίνει 300 εκατ. δολάρια το λεπτό ή 5 εκατ. δολάρια το δευτερόλεπτο, αν προτιμάτε. Εκείνο το απόγευμα δεν ήταν καθόλου κακό για τον Μπέζος, ο οποίος είδε τις 82,9 εκατ. μετοχές του να τσιμπούν πάνω από 10% κατά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου. Η μετοχή της Amazon εκτοξεύτηκε από τα 600 δολάρια στα 681,5 μέσα σε 20 λεπτά της ώρας, κάνοντας πλουσιότερο το αφεντικό κατά 6 δισ.

Η αύξηση της μετοχής ήρθε μετά τη δημοσίευση των αστρονομικών κερδών του κολοσσού. Τα 6 δισ. που έβαλε στην τσέπη του τον έστειλαν αυτομάτως στην πέμπτη θέση των πλουσιότερων του κόσμου.

Μεγιστάνας του ίντερνετ, ο αυτοδημιούργητος κροίσος επιβεβαιώνει στην πράξη τι γίνεται όταν ένας οραματιστής και λάτρης της επιστημονικής φαντασίας (και ειδικά του «Star Trek») αποκτήσει δισεκατομμύρια. Ο Μπέζος έχει βαλθεί να αλλάξει τον κόσμο μας δραστικά και εμπόδια γι’ αυτόν δεν φαίνεται να υπάρχουν.

Την ώρα που θέλει η Amazon να παραδίδει τα προϊόντα της με drone, εργάζεται πυρετωδώς για να προλάβει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και να αρχίσει τα πρώτα ταξίδια γύρω από τον πλανήτη μας μέχρι το 2018!

Έχοντας μπει δυναμικά και στον χώρο του Τύπου αγοράζοντας τη «Washington Post», ο Μπέζος είδε την προσωπική του περιουσία να εκτινάσσεται το 2016. Και όταν λέμε εκτινάσσεται, από τα 45,2 δισ. δολάρια που είχε στην αρχή της χρονιάς -και τον έφερναν στην πέμπτη θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου-, είδε σε λίγους μήνες την προσωπική του περιουσία να εκτινάσσεται στα 71,7 δισ. δολάρια, όντας πια τρίτος πλουσιότερος κροίσος του πλανήτη!

jjeffbbeezoosozzz18

Πίσω μόνο από τον «αυτοκράτορα» Μπιλ Γκέιτς και τον Αμάνσιο Ορτέγα της Zara, ο δεύτερος πλουσιότερος Αμερικανός έχει βάλει εδώ και καιρό πλώρη για την κορυφή του κόσμου των επιχειρήσεων και δύσκολα θα ανακοπεί. Ο Μπέζος έβγαλε σε έναν χρόνο 16,5 δισ. δολάρια, καταφέρνοντας μέσα σε δύο χρόνια να ανέλθει από την 11η θέση της λίστας των πλουσιότερων (2014) στην τρίτη το 2016.

 

 

 

www.athensmagazine.gr