Κινητοποίηση από το Δήμο Φαιστού για την οικογένεια που ζει σε πρώην…στάβλο
Ο Δήμος Φαιστού έδειξε για μια ακόμη φορά το κοινωνικό του πρόσωπο, καθώς άμεση ήταν η επέμβαση του στο θέμα που βρήκε το φως της δημοσιότητας  από την εκπομπή του Σταθμού μας Πρωινή πτήση και αφορά την οικογένεια που ζούσε κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Συγκεκριμένα η οικογένεια αποτελείται από την 26χρονη μητέρα που είναι έγκυος, στον τρίτο μήνα, τον 30χρονο πατέρα και ένα 7χρονο κοριτσάκι που εδώ και 7 μήνες βρήκαν καταφύγιο σε ένα δωμάτιο που παλιά χρησιμοποιούνταν ως στάβλος.faistou

Σε επικοινωνία της Δημάρχου Φαιστού κ. Μαρίας Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιάννη Φασομυτάκη, επισκέφτηκαν την οικογένεια, ο Προϊστάμενος της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου και η ψυχολόγος.

Η οικογένεια βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ το παιδάκι πηγαίνει καθημερινά στο σχολείο. Το πρόβλημα έγκειται στο χώρο διαμονής της οικογένειας καθώς διαπιστώθηκε ότι οι συνθήκες που επικρατούν στο χώρο είναι ακατάλληλες, καθώς  δεν πληρούν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής, ενώ έχει πολλά προβλήματα κατασκευής.

Από την πλευρά τους οι αρμόδιοι υπάλληλοι, τους προσέφεραν είδη πρώτης ανάγκης, ενώ ξεκίνησαν άμεσα τις διαδικασίες για τη χορήγηση παροχής επιδόματος παιδικής προστασίας, καθώς και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Σε αυτή την δύσκολη κατάσταση που βιώνει η οικογένεια συμπαράσταση βρίσκει και από την τοπική κοινωνία που την βοηθά με ότι μέσα διαθέτει.