Κινητοποιήσεις την Παρασκευή στις Μοίρες για την αποψίλωση των υπηρεσιών
louketo
Η συνέλευση πολιτών Μεσαράς που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην πλατεία Λεωνίδα Κλάδου στις Μοίρες αποφάσισε να προχωρήσει σε

κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα:

1. Άμεσες αντιδράσεις για το κλείσιμο του Παραρτήματος ΙΚΑ
2. Εγρήγορση εν αναμονή αποφάσεων* Για υποβάθμιση υπηρεσιών υγείας της περιοχής. Όλα απαιτουν τη μαζική συμμετοχή μας. Σαν πρώτη ενέργεια αποφασίστηκε την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία των Μοιρών Συγκέντρωση – Διαδήλωση με πανό και κατάληξη στο ΙΚΑ και το κέντρο υγείας ενώ θα ακολουθήσουν συμβολικές καταλήψεις με ενημέρωση του κόσμου.
*Για τα κέντρα υγείας αναμένεται (ν)τροπολογία του νόμου που καθιστούσε τους γιατρούς 5ετούς θητείας να γίνοντια επ αόριστον θέσεις τώρα απολύσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για τις αγροτικές περιοχές. (ποιος γιατρός θα δεχτεί θέση επικουρική μονοετή στην εσχατιά της περιφέρειας και μάλιστα στις σημερινές συνθήκες). Η δε μεταβάση στα νέα δεδομένα – δημοσίευση ΦΕΚ απολύσεων, προκύρηξη νέων θέσεων θα αφήσει τις περιοχές μα και το κέντρο υγείας ορφανά για 5 μήνες με ότι αυτό συνεπάγεται για ασθενείς, οικείους και εναπομείναντες γιατρους.