Κοντονής: «Ας μείνουν και εκτός Ευρώπης οι ελληνικές ομάδες»
kontonis708_5

Τη θέση του όσον αφορά την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος επανέλαβε για ακόμη μια φορά ο Σταύρος Κοντονής, τονίζοντας πως δεν τον ενδιαφέρει ακόμη και αν οι ελληνικές ομάδες αποκλειστούν από τα Κύπελλα Ευρώπης.

Ο Υφυπουργός μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχθεί πιέσεις από κανέναν και πως αν δεν γίνεται διαφορετικά, τότε οι ελληνικές ομάδες δεν θα αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό φυσικά θα συμβεί σε περίπτωση που η ΕΠΟ απευθυνθεί στην UEFA αν επικαλεστεί ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να επέμβει στο αυτοδιοίκητο, κάτι το οποίο δεν αποκλείεται να κάνει ο κ.Κοντονής, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την ερμηνεία των δηλώσεων του.

«Δεν θα ολιγωρήσουμε ούτε στιγμή, ούτε θα δεχθούμε απειλές και εκβιασμούς του τύπου, αν επέμβετε θα απαγορευθούν οι ελληνικές ομάδες να παίζουν στο εξωτερικό. Να απαγορευθούν, δεν μας ενδιαφέρει» τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «Το κλίμα είναι πάρα πολύ κακό και πυροδοτείται δυστυχώς και από ενέργειες εκτός αγωνιστικών χώρων. Είδαμε προχθές, να συμπλέκονται παράγοντες του ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του οργάνου που διοργανώνει το ποδόσφαιρο. Αν οπαδοί βλέπουν αυτή την εικόνα, μπορεί ο καθένας να φανταστεί τι βάζουν στο μυαλό τους»

Ο κ.Κοντονής επανέλαβε ότι στην Ελλάδα το νομοθετικό πλαίσιο δεν δίνει τη δυνατότητα στην Κυβέρνηση να επέμβει και να καταπολεμήσει τη βία. «Δεν υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο, η νομοθετική δυνατότητα, να κάνουμε τίποτε άλλο από αυτό που κάναμε. Αυτό που κάναμε ήταν το μέγιστο, για να αντιληφθείτε τι σαθρό νομικό σύστημα είναι αυτό που διέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν δίνει καμία δυνατότητα στην κυβέρνηση να παρέμβει. Η κυβέρνηση αν δεν νομοθετήσει δεν μπορεί να βοηθήσει», ανέφερε.

Η δήλωση του κ.Κοντονή για αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα δεν είναι φυσικά τυχαία. Πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, η προσπάθεια του προηγούμενου Υφυπουργού Γιάννη Ανδριανού να σπάσει το αυτοδιοίκητο, είχε συναντήσει έντονες αντιδράσεις. Κάτι ανάλογο είναι βέβαιο πως θα συμβεί και αυτή τη φορά. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης συνάντησε την Τρίτη τον Γιόζεπ Μπλάτερ και την Τετάρτη τον Μισέλ Πλατινί με τον Γάλλο να είναι ενημερωμένος για τα όσα διαδραματίζονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν αποκλείεται πάντως ο κ.Κοντονής να ζητήσει μια συνάντηση με τους αξιωματούχους της UEFA προκειμένου να τους πείσει ότι η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει στο απροχώρητο και ότι χρειάζονται βαθιές  τομές για την κάθαρσή του.

Πηγή: iefimerida.gr