Το Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα
Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο το Λιμεναρχείο Ηρακλείου για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα:

koules kakokairia

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Tο κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με το δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ για την 28η Ιανουαρίου 2015, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις βραδινές ώρες σήμερα Τετάρτη 28/01/2015 και από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά κατά την διάρκεια της νύχτας και αύριο θα επεκταθούν ανατολικά .

       Πιο συγκεκριμένα, βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν από τις βραδινές ώρες σήμερα Τετάρτη (28-01-2015), μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης (29-01-2015) στο Ιόνιο (τα νότια νησιά), την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανώς πρόσκαιρα στην κεντρική, την ανατολική στερεά και την Εύβοια και αύριο πέμπτη (29-01-2015) στα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

       Συμφώνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχειά κακοκαιρία αναμένεται και από το απόγευμα της Παρασκευής (30-01-2015) για την όποια θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση.

       Παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκάφων στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου επικινδύνων καιρικών φαινομένων και  να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας των σκάφων τους.                 

      Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι το κεντρικό λιμεναρχείο ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντας πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.