Με “μπαλωθιές” και μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης αποχαιρέτησαν τον Βαγγέλη χιλιάδες κόσμου που βρέθηκαν στο Σελλί το μικρό χωριό στους πρόποδες του όρους Βρύσινα στο Ρέθυμνο την ιδιαίτερη πατρίδα του ατυχου 20χρονου. Κηδεία και μνημόσυνο μαζί για το Βαγγέλη Γιακουμάκη ο οποίος μετά από 1,5 μήνα που κείτονταν νεκρός, έρμαιο στις καιρικές συνθήκες και τα διερχόμενα ζώα, οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία. Ήταν, άλλωστε, ο τόπος που ο Βαγγέλης αγαπούσε περισσότερο από κάθε άλλο, ο τόπος για τον οποίο εργαζόταν εθελοντικά τα καλοκαίρια βοηθώντας στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Στη νεκρώσιμο ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου κ. Ευγένιος. Παρόντες στην κηδεία ήταν και συμφοιτητές του 20χρονου από τα Γιάννενα αλλά και πλήθος κόσμου που έσπευσε για να πει το τελευταίο αντίο στο Βαγγέλη και να συμπαρασταθεί στην οικογένεια. Δεν ήταν μόνο συγγενείς και φίλοι της οικογένειας Γιακουμάκη. Ήταν και άνθρωποι που συμμετείχαν στο δράμα της οικογένειας, που έκαναν το Βαγγέλη “δικό τους παιδί” και βρέθηκαν στο Σελλί για να του πουν το τελευταίο “αντίο”.

Στο νεκροταφείο του χωριού εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας με τους γονείς και την αδερφή του άτυχου 20χρονου να θρηνούν αποχαιρετώντας το Βαγγέλη τους.

Θρήνος και σπαραγμός

Η σορός του 20χρονου έφθασε στο Σελλί, στο πατρικό σπίτι του πατέρα του, στις 07.50 το πρωί. Οι τραγικοί γονείς λύγισαν με το που αντίκρισαν τη σορό του παιδιού τους. Η μητέρα του σπάραξε: «Παιδί μου, άγγελέ μου, σπλάχνο μου. Για ποιο ταξίδι κίνησες» έλεγε με λυγμούς. «Γιε μου, παλικάρι μου, πάει το παιδί μου» φώναζε ο πατέρας του, ενώ η αδελφή του αγκάλιασε το φέρετρο του αδερφού της ψελλίζοντας: «αδελφούλη μου».

Ημέρα πένθους

Εν τω μεταξύ, στους Αρμένους, το χωριό όπου διαμένει η οικογένεια Γιακουμάκη όλα είναι κλειστά συμμετέχοντας στην Ημέρα πένθους που κήρυξε  η Τοπική Κοινότητα Αρμένων. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Ύστερα από την τραγική κατάληξη που είχε η εξαφάνιση του συγχωριανού μας σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, που σπούδαζε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και βρέθηκε νεκρός την 15/03/2015 στα Ιωάννινα, το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Αρμένων συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρίαση στις 15/3/2015, στις 15:00, και με απέραντη θλίψη και οδύνη ΓΝΩΜΟΔΟΤΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ η ημέρα που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία, θα κηρυχθεί ημέρα πένθους για την Τοπική Κοινότητα Αρμένων και θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν στην κοινότητα και συγκεκριμένα: -Δημοτικό Σχολείο Αρμένων -Νηπιαγωγείο Αρμένων -Παιδικός Σταθμός Αρμένων -Κοινοτικό Γραφείο Αρμένων -Περιφ. Ιατρείο Αρμένων»

 

 

 

 

http://www.cretalive.gr/