Μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ: Απατεώνας πλουτίζει στην «πλάτη» το μικρού Σάββα από το Τυμπάκι
paidi_2_856_486_76

Επιτήδειος χωρίς όσιο και ιερό εκμεταλλεύτηκε την ιστορία 9χρονου αγοριού που χρειάστηκε βοήθεια.

Ακόμα και πάνω στον πόνο των γονέων του μικρού Σάββα– για τον οποίο είχαν κάνει έκκληση για βοήθεια ώστε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην Αθήνα- «πάτησε» απατεώνας  ο οποίος «χτύπησε» στη δυτική Κρήτη. Υποστηρίζοντας ότι είναι δήθεν ο πατέρας του μικρού Σάββα που έχει ανάγκη βοήθειας, μπήκε σε καταστήματα των Σφακίων πουλώντας αγαθά με σκοπό να γίνει η επέμβαση στο 9χρονο αγόρι από τη Μεσαρά .

Μόνο που η επέμβαση έχει γίνει και ο άνθρωπος αυτός αποδεικνύεται ότι είναι επιτήδειος που εκμεταλλεύτηκε την ανθρώπινη ιστορία της οικογένειας για να βγάλει λεφτά.

Εκμεταλλεύτηκε το μικρό Σάββα

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα που επικοινώνησε με το neakriti.gr από τη Χώρα Σφακίων «ο άνθρωπος αυτός εμφανιζόταν ως πατέρας του μικρού Σάββα, μας έλεγε ότι “ήρθε από το Τυμπάκι και μας ζητούσε να αγοράσουμε φρούτα για να μπορέσουν να συγκεντρωθούν χρήαμτα για το παιδί και να υποβληθεί σε επέμβαση. Πολλοί ντόπιοι ενέδωσαν και του έδωσαν λεφτά μήπως και βοηθήσουν το παιδί. Υποψιάστηκα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν τη δεύτερη φορά μου παρουσίασε εντελώς διαφορετική ιστορία…»

 

Οργή της οικογένειας

Το Neakriti.gr επικοινώνησε με την οικογένεια που δεν γνώριζε για τη δράση του επιτήδειου και μόνο οργή μπορεί να αισθάνεται για τoπεριστατικό. Σύμφωνα με τη μητέρα του αγοριού  « ο άνθρωπος αυτός δεν έχει καμία σχέση με την οικογένειά μας. Παρακαλώ τον κόσμο να μην δίνει χρήματα σε αγνώστους για το μικρό Σάββα αφού δεν λένε την αλήθεια. Πρόκειται για απάτη. Εμείς ποτέ δεν βγήκαμε στους δρόμους να ζητήσουμε λεφτά . Όλα έγιναν μέσω τραπεζικού λογαριασμού και έχω κρατήσει τις αποδείξεις. Ευχαριστώ και πάλι όσους μας βοήθησαν».

Μάλιστα όχι μόνο ο απατεώνας χρησιμοποίησε το μικρό Σάββα για να πλουτίσει αλλά και όσα επικαλέστηκε δεν ισχύουν αφού ο 9χρονος υπεβλήθη στην επέμβαση,  αναρρώνει και ήδη η βιοψία βγήκε «καθαρή». Σύμφωνα με τους γονείς το παιδί παρακολουθείται από τους γιατρούς , υποβάλλεται  τακτικά σε υπέρηχο και ίσως απαιτηθεί μελλοντικά  και νέο χειρουργείο. Τίποτε δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη βοήθεια των απλών πολιτών που έδωσαν ξανά ελπίδα στο Σάββα.

 

 

 

neakriti.gr