Μεγάλη προσοχή: Οι μισές φωτογραφίες στα sites παιδόφιλων είναι από το Facebook!
face

 

 

 

 

 

 

 

 

Τις κλέβουν από τα προφίλ γονιών που ανεβάζουν εικόνες των παιδιών τους αποκαλύπτει αυστραλιανή έρευνα.

Το μισό πορνογραφικό υλικό σε ιστοσελίδες που περιέχουν εικόνες που απευθύνονται σε παιδόφιλους είναι αθώες φωτογραφίες παιδιών να επιδίδονται σε απλές, καθημερινές δραστηριότητες και τις οποίες κοινοποίησαν στο Facebook ή το Instagram οι γονείς τους.

Ο επικεφαλής του αυστραλιανού “Children’s eSafety” Alastai MacGibbon αποκαλύπτει πως, κατόπιν σχετικής έρευνας, προκύπτει ότι σε τέτοιου είδος πορνογραφικά sites δεκάδες εκατομμύρια φωτογραφίες προέρχονται από παιδιά που έκαναν αθώες δραστηριότητες, όπως κολύμπι, κάποιο σπορ, ακόμα και τις σχολικές τους εργασίες στο σπίτι.

Μάλιστα, περιλαμβάνονταν σε κατηγορίες όπως “παιδιά στην παραλία”, “όμορφα αγοράκια παίζουν στο ποτάμι” και “γυμναστική”. Αν και οι φωτογραφίες από μόνες τους σε καμία περίπτωση δεν ήταν προκλητικές, στα παιδοφιλικά sites που εντοπίστηκαν συγκέντρωναν από κάτω σχόλια σεξουαλικού περιεχομένου και αρρωστημένης φαντασίας.

Σύμφωνα με τον MacGibbon, αυτό είναι και που πρέπει να θορυβήσει ιδιαίτερα τους γονείς. “Πρέπει να καταλάβουν ότι μια φωτογραφία που για τον γονέα σημαίνει κάτι, για κάποιον άλλον κακόβουλο σημαίνει κάποια άλλα πράγματα εντελώς διαφορετικά και αρρωστημένα” επισημαίνει ίδιος. Ο υπεύθυνος της έρευνας Toby Dagg αναφέρει, μάλιστα, την περίπτωση ενός site, με περισσότερες από 45 εκατ. φωτογραφίες μικρών παιδιών, εκ των οποίων πάνω από τις μισές είχαν συλλεχθεί από τα social media, κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, καταδεικνύει τις τεράστιες διαστάσεις του φαινομένου όχι μόνο στην Αυστραλία αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.