Μεγάλης έκτασης φωτιά στο Δ Φαιστού η φωτιά φτάνει έξω από τους Βόρρους
No 683505

Μεγάλης έκτασης φωτιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο ανάμεσα στους Κισσούς και τα Σκούρβουλα. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς και η Αστυνομία. Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να ζητηθεί βοήθεια και από τις δυνάμεις του Ηρακλείου οι οποίες  όμως δήλωσαν αδυναμία να συνδράμουν λόγω των πολλών μετώπων που μαίνονται αυτή τη στιγμή σε όλο το νομό.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης βοηθούν πολίτες με τρακτέρ, καθώς η φωτιά κατακαίει στο πέρασμά της ελαιώνες και θάμνους,  και τώρα έχει επεκταθεί στο φαράγγι της Καρδιώττισας και πλησιάζει στους Βώρους. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς και η Αστυνομία. Στην περιοχή βρίσκεται η δήμαρχος Φαιστού οι αντιδήμαρχοι Νικολιδάκης Πρωτογεράκης και ο κύριος  Κουλεντάκης. Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να ζητηθεί βοήθεια και από τις δυνάμεις του Ηρακλείου.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης βοηθούν 1 ελικόπτερο  3 οχήματα της πυροσβεστικής όλες οι υδροφόρες του δήμου Φαιστού και  πολίτες με τρακτέρ, καθώς η φωτιά κατακαίει στο πέρασμά της ελαιώνες και θάμνους.