Μεγάλο φορτίο παράνομων όπλων στη θάλασσα της Κρήτης ανοιχτά της Ιεράπετρας
opla

 

 

 

 

 

Ένα φορτίο παράνομων όπλων έπεσε στα χέρια των λιμενικών αρχών της Ιεράπετρας, μετά από μια μεγάλη επιχείρηση που οργάνωσαν οι λιμενικές αρχές νότια της Κρήτης.

Από χθες αργά μετά τα μεσάνυχτα είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του ΛΣ το οποίο εντόπισε ύποπτο φορτηγό πλοίο 60 μέτρων περίπου ανοιχτά της Ιεράπετρας και το οδήγησε νωρίς το πρωί στον όρμο της Ιεράπετρας για έλεγχο.

Στην επιχείρηση συμμετείχε μεγάλο πλωτό μέσο του Λ.Σ. από τον Πειραιά και το πλωτό Λ.Σ. 138 του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας.

Πριν από λίγο λιμενικοί οι οποίοι επιβιβάστηκαν στο ύποπτο εμπορικό πλοίο, για να διαπιστώσουν εμβρόνητοι ότι μεταφέρει παράνομα μεγάλο αριθμό όπλων.

Ωστόστο το μεγαλύτερο μέρος του φορτίου περιέχεται σε μεγάλα containers τα οποία είναι δύσκολο να ανοιχτούν στην Ιεράπετρα λόγω του ότι δεν υπάρχουν μέσα. Για το λόγο αυτό, το πλοίο σε λίγη ώρα αναμένεται να αποπλεύσει για το λιμάνι του Ηρακλείου όπου θα γίνει έλεγχος και θα ανοιχτούν τα containers για να διαπιστωθεί τι ακριβώς περιέχουν.

Κλιμάκιο της Ομάδας Ειδικών Αποστολών από το Ηράκλειο, έφθασε πριν από λίγη ώρα στην Ιεράπετρα, επιβιβάστηκε στο ύποπτο εμπορικό πλοίο που έχει ακινητοποιηθεί τρία μίλια ανοιχτά στον όρμο της Ιεράπετρας και οι κομάντο του Λ.Σ. συνέλαβαν το πλήρωμα του ύποπτου εμπορικού και συνεχίζουν την έρευνα προκειμένου να εντοπίσουν εκτός από τα όπλα και πιθανά άλλα ύποπτα εμπορεύματα.

Αν και δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες ανακοινώσεις, οι πρώτες εκτιμήσεις λένε ότι το φορτίο των όπλων – το μέγεθος του οποίου είναι ακόμη ένα μυστήριο, αφού δεν έχουν ανοιχτεί τα containers – προορίζεται για τους τζιχαντιστές του ISIS.

 

 

 

Νίκος Πετάσης

neakriti.gr