• 21 Μαΐου, 2024
Vinkmag ad

Μια συμβολική και μυρωδάτη πασχαλινή κίνηση προς τους κατοίκους των Πιτσιδίων και Ματάλων

Vinkmag ad

Σε μια ωραία και μυρωδάτη κίνηση προχώρησε χθες, Μεγάλο Σάββατο, το απόγευμα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτσιδίων-Ματάλων.

Ετοίμασε 400 μικρούς σταυρούς με ξυλάκια κανέλας, τους έδεσε με όμορφα λουλουδάκια, και τα μέλη του γύρισαν όλα τα σπίτια, τόσο στα Πιτσίδια όσο και στα Μάταλα,  κι άφησαν από ένα τέτοιο σταυρό και ένα πασχαλινό τσουρέκι στο καθένα.

Όπως μάθαμε, πέρυσι ο Σύλλογος είχε μοιράσει στους κατοίκους ένα φανάρακι στην εκκλησία το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου για το καλό της ημέρας και φέτος με το ίδιο σκεπτικό έφτιαξε τους σταυρούς.

Βέβαια ο κορωναϊός δεν επέτρεψε στους πιστούς αυτη τη χρονιά να εκκλησιαστούν το Μεγάλο Σάββατο και να πάρουν μόνοι τους τα δωράκια του Πολιτιστικού Συλλόγου κι έτσι αποφασίστηκε να μοιραστούν κατ’ οίκον.

Στο σχετικό μήνυμα που έστειλε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτσιδίων-Ματάλων στους κατοίκους των δυο οικισμών αναφέρει χαρακτηριστικά: «Φέτος που όλα είναι διαφορετικά… αδυνατώντας να αλλάξουμε ευχές στην εκκλησία και να προσφέρει ένα μικρό δώρο ο Σύλλογος μας εκεί, σκεφτήκαμε να το φέρουμε στην πόρτα του καθενός στα Πιτσίδια και στα Μάταλα, ευχόμενοι η Ανάσταση που συμβολίζει ο σταυρός του Κυρίου να αποτελεί και την προσωπική Ανάσταση για όλους……ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ- ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ».

Πηγή

Loading

  Read Previous

  Δίωξη σε γυναίκα για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω ανάρτησης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης

  Read Next

  Γιώργος Παρτσαλάκης: Εκτός κινδύνου ο αγαπημένος ηθοποιός

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular