Μητέρα ετών … 11!
baby

Μικρή τσιγγάνα έγινε μητέρα, χθες το βράδυ

Στο ΠΑΓΝΗ με πόνους οδηγήθηκε, χθες το βράδυ, ένα κοριτσάκι 11,5 ετών, αφού προηγουμένως είχε εξεταστεί από γιατρό σε Κέντρο Υγείας. Το κοριτσάκι, από οικογένεια Ρομά από τη Ρουμανία που ζει στις Αγιές παρασκιές, όπως διπιαστώθηκε ήταν έτοιμο να γεννήσει (!), αφού την είχαν πιάσει οι πόνοι! Όπως είπε στο “Ράδιο Κρήτη” ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Νίκος Χαριτάκης, το κορίτσι γέννησε με καισαρική τομή ένα κοριτσάκι 3.200 κιλά, με τη βοήθεια του καθηγητή μαιευτικής – γυναικολογίας, Κ.Ρελάκη.

Το κοριτσάκι δε γνώριζε ότι ήτνα έγκυος. Το πληροφορήθηκε κατά τον 7ο μήνα της κυήσης, όταν πήγε στο γιατρό επειδή έβλεπε την κοιλιά του να μεγαλώνει. Έκτοτε δεν παρακολουθούνταν από γιατρό και εμφανίστηκε χθες στο νοσοκομείο, με έναρξη τοκετού. Σύμφωνα με τον καθηγητή Μαιευτικής – Γυναικολογίας, Κ.Ρελάκη, στη βιβλιογραφία έχουν καταγραφεί, στην Ελλάδα, από το 2007 ως σήμερα, 3.000 κυήσεις από κορίτσια κάτω των 15 ετών, ωστόσο η εγκυμοσύνη 11χρονης είναι η πρώτη, σε τέτοια ηλικία, που συναντά ο καθηγητής στην άνω των 30 ετών καριέρα του.

Τόσο η 11χρονη όσο και το κοριτσάκι που γέννησε χαίρουν άκρας υγείας, ωστόσο φαίνεται ότι πίσω από την πρωτοφανή ιστορία της μικρής τσιγγανοπούλας – πρωτοφανή και στα ιατρικά χρονικά της Κρήτης – κρύβεται μια οικογενειακή τραγωδία…

 

 

 

http://www.cretalive.gr/