Η Νέα Υόρκη ερημώνει εν αναμονή ιστορικά σφοδρής χιονοθύελλας (video, εικόνες)
Άδειοι δρόμοι, ακυρώσεις πτήσεων και ουρές στα σούπερ μάρκετ

image
EMAIL
FACEBOOK
TWITTER
MORE

Η Νέα Υόρκη έχει κυριολεκτικά ερημώσει και οι πολίτες έχουν κλειστεί στα σπίτια τους εν αναμονή της σφοδρότατης χιονοθύελλας Juno, η οποία αναμένεται να πλήξει έως και 60 εκατομμύρια ανθρώπους. Για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων οι αρχές της Νέας Υόρκης έχουν απαγορεύσει την κίνηση των οχημάτων στην πόλη πλην εκείνων που προορίζονται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
image

Επιπλέον, όλοι οι σιδηροδρομικοί σταθμοί είναι κλειστοί, 6.500 πτήσεις προς και από τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης έχουν ακυρωθεί, ενώ τεράστιες ουρές σχηματίζονται έξω από καταστήματα τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.
image

Το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN μεταδίδει ότι η χιονόπτωση ήδη πυκνώνει και το ύψος του χιονιού ενδέχεται να φτάσει στα 90 εκατοστά. Οι ριπές ανέμου είναι όλο και ισχυρότερες και οι θερμοκρασίες όλο και χαμηλότερες. «Μπορεί τα πράγματα να μην φαίνονται άσχημα ακόμα, αλλά αυτό θα γίνει σύντομα» προειδοποίησε το βράδυ της Δευτέρας ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο. Ο δήμαρχος καθώς και ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, κάλεσαν τον κόσμο και μείνει στο σπίτι του την Τρίτη. Πολλές περιοχές έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία κάνει λόγο για χιονοθύελλα «απειλητική για τη ζωή» και «ιστορική», η οποία θα πλήξει την Νέα Υόρκη και τις γειτονικές αμερικανικές πολιτείες τις αμέσως επόμενες ώρες. Τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν ενώ η χιονοθύελλα αναμένεται να πλήξει και την Βοστώνη.

Μια πιθανή αιτία προβλημάτων, όπως προειδοποίησε ο μετεωρολόγος Τσαντ Μάγιερς, θα μπορούσαν να είναι οι ριπές ανέμου και η πτώση δέντρων πάνω σε γραμμές μεταφοράς ενέργειας. Αυτό θα μπορούσε να αφήσει χιλιάδες ίσως και εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για ημέρες.

«Εάν οδηγείτε στην πόλη, στο χωριό ή οπουδήποτε αλλού μετά τις 11.00 τοπική ώρα επί της ουσίας θα έχετε διαπράξει έγκλημα», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης για επιστήσει την προσοχή των πολιτών στη σοβαρότητα της απειλής που έρχεται.
image

 

 

http://www.athensvoice.gr