Νέα… “μόδα”… Ντύνονται καλόγριες και φοροδιαφεύγουν στα πανηγύρια της Κρήτης
kalogries_0

Νέα… “μόδα” σε πανηγύρια της Κρήτης είναι οι νεαρές κοπέλες, οι οποίες ντύνονται καλόγριες και πουλάνε σε πανηγύρια του νησιού διάφορα αντικείμενα χωρίς φυσικά απόδειξη.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, και σε ρεπορτάζ για τη φοροδιαφυγη σε όλη τη χώρα, στις αρχές της εβδομάδας αποκαλύφθηκε στην Κρήτη η δράση ενός «κυκλώματος» που τα μέλη του ήταν… καλόγριες οι οποίες εμφανίζονταν σε όλα τα πανηγύρια στα χωριά της Κρήτης. Οι «καλόγριες» έστηναν πάγκους και πουλούσαν κομποσχοίνια, μικρές εικόνες, εκκλησιαστικά βιβλιαράκια κ.α.

Φυσικά δεν διέθεταν ταμειακή μηχανή ούτε έκοβαν αποδείξεις για τα προϊόντα που πωλούσαν. Και φυσικά δεν ήταν πραγματικές καλόγριες αλλά νεαρές κοπέλες μεταξύ 20-23 ετών που φορούσαν ράσα για να προσεγγίζουν τους επισκέπτες και να πωλούν ευκολότερα τα εμπορεύματά τους.

Μαζί τους ήταν πάντα ένας άνδρας ο οποίος με το αυτοκίνητό του τις μετέφερε από πανηγύρι σε πανηγύρι στα χωριά της Κρήτης. Οι καλόγριες «μαϊμού» είχαν χωριστεί μάλιστα σε ομάδες των 3-4 ατόμων και φρόντιζαν να βρίσκονται πάντα στα μεγάλα πανηγύρια.