Ο Μπακαλόγατος στις 20 και 21 Αυγούστου στο Τυμπάκι Τα έσοδα θα πάνε για φιλανθρωπικό σκοπό
afisa mpakalogatos

Ο Μπακαλόγατος το Έργο που θα απολαύσετε φέτος στις 20 και 21 Αυγούστου στην αυλή του πρώτου δημοτικού σχολείου Τυμπακίου από την θεατρική ομάδα Τυμπακίου.

Τα έσοδα της παράστασης θα πάνε για φιλανθρωπικό σκοπό στο ΕΕΕΚ Τυμπακίου και στον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Νότιας Κρήτης το ΜΕΛΛΟΝ

Βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο των Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου.

Υπόθεση

Ο Ζήκος είναι επαρχιώτης από το Καρπενήσι που δουλεύει υπάλληλος στο μπακάλικο του Παντελή και είναι ερωτευμένος με την όμορφη Φιφίκα, η οποία θέλοντας να παίξει μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται. Ο Παντελής αν και προχωρημένης ηλικίας θέλει για λογαριασμό του τη νεαρή φίλη της Φιφίκας, Λίτσα. Ο Ζήκος τον κοροϊδεύει για την επιλογή του, αλλά αυτός δεν πτοείται. Προχωρεί στους αρραβώνες, σε συνεννόηση με τον πατέρα της Λίτσας και ερήμην της ίδιας. Ο Παντελής με τον πατέρα της Λίτσας αποφασίζουν να ανακοινώσουν στη Λίτσα την ημέρα των γενεθλίων της ότι ο Παντελής και εκείνη θα αρραβωνιαστούν. Η Λίτσα μόλις το μαθαίνει τρομάζει μόνο με την ιδέα γι’ αυτό προσπαθεί να το αποφύγει.

Μέσα στην ταινία υπάρχουν χαρακτηριστικές στιγμές λογομαχιών του μπακαλόγατου (υπάλληλου μπακάλικου), Ζήκου και του αφεντικού του, ιδιοκτήτη του μπακάλικου, Παντελή.thea thea1

Την παράσταση σκηνοθετούν και επιμελούνται

Η Ρένα Κουκουλάκη

Η Μαρία Μαθιουδάκη

Η Ελένη Τζιριντάνη

Και ο γνωστός σκηνοθέτης Μενέλαος Τζαβέλλας που βρίσκετε στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Τυμπάκι για διακοπές και με την ευκαιρία ..στηρίζει την θεατρική ομάδα Τυμπακίου στην παράσταση ο Μπακαλόγατος ..

Οι ρόλοι των ηθοποιών είναι οι παρακάτω:

 

Ηθοποιός

Ρόλος

Χρήστος Χαραλαμπάκης Ζήκος
Χρήστος Ορφανουδάκης Κιτσάρας Μπούρμπουρης
Μιχάλης Δρουγκάκης Παντελής Σκουφάντερος
Ρένα Κασσωτάκη Δέσποινα
Βαγγέλης Τσιμπραγάκης Μανώλης
Χαρά Χουστουλάκη Λίτσα
Δημήτρης Χαραλάμπακης Αργύρης
Κωνσταντίνα Σαραντουλάκη Φιφίκα
Μιχάλης Χατζηδάκης Σωτήρης
Κώστας Χριστάκης Μήτσος
Νίκος Κλάδης Ανδρέας