Ο δήμαρχος θεωρεί τη δημόσια κριτική… “πειθαρχικό παράπτωμα”!
Ανέβηκαν οι τόνοι πάλι στο Δήμο Φαιστού με αφορμή το δημοσίευμα μας..

armoyrakis dimarxeio

Βιομηχανία παραγωγής εκδίωξης υπαλλήλων στο Δήμο Φαιστού

Μοιάζει στ’ αλήθεια λίγο (έως πολύ) αναχρονιστικό (επιεικώς) να εγκαλείς ένα υπάλληλό σου επειδή σου κάνει κριτική στο facebook! Κι όμως μια τέτοια υπόθεση απασχολεί το δήμο Φαιστού, με αφορμή σχόλια και αναρτήσεις υπαλλήλου. Ο δήμαρχος Γιώργος Αρμουτάκης θίχτηκε από την κριτική και ζήτησε να ληφθούν πειθαρχικά μέτρα από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Φαιστού!

Στην επιστολή του, που υπάρχει μάλιστα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αναφέρει:

« Κύριε Πρόεδρε,

Από δημοσιεύματα στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία περιήλθαν στην αντίληψη μας, προκύπτει ότι η υπάλληλος της ΔΕΥΑ Φαιστού Π. Κ. (σ.σ. αναφέρεται το όνομα) τόσο κατά την ώρα εργασίας όσο και εκτός υπηρεσίας, μεταφέρει ειδήσεις, με σκόπιμη χρήση, ασκώντας δημόσια κριτική στην Προϊσταμένη Αρχή. Ως Δημοτική Αρχή καταδικάζουμε το γεγονός , θεωρούμε ότι είναι ηθικά απαράδεκτο. Απαιτούμε να προβείτε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, προκειμένου να εξεταστεί αν η ως άνω υπάλληλος έχει υποπέσει σε πειθαρχικές πράξεις Εν αναμονή των ενεργειών σας ».

Φυσικά ο δήμαρχος δεν αναφέρει τί είδους κριτική γίνεται, αλλά σε κάθε περίπτωση η κριτική δεν μπορεί να είναι στο στόχαστρο και με β’αση τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα να ζητείται η λίψη μέτρων σε βάρος του υπαλλήλου.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η δημοτική παράταξη Φαιστός Ενεργοί Πολίτες της πρώην δημάρχου, Μαρίας Πετρακογιώργη, στην οποία αναφέρει:

“Κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού στις 28-1-2015, η επικεφαλής του συνδυασμού Φαιστός Ενεργοί Πολίτες, Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη Μαρία, ρώτησε το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΦ για το απόσπασμα του πρακτικού που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια με ΑΔΑ: 7ΗΩΔΟΕΣ5-858 και ημερομηνία 19/1/2015 και θέμα: Απόφαση για ανάρμοστη  συμπεριφορά υπαλλήλου της Επιχείρησης. Βάσει του οποίου κατόπιν επιστολής του Δημάρχου Φαιστού με α. π. 32744/18-11-2014 του Δήμου Φαιστού που αναφέρει: «Κύριε Πρόεδρε, Από δημοσιεύματα στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία περιήλθαν στην αντίληψη μας, προκύπτει ότι η υπάλληλος της ΔΕΥΑ Φαιστού ……………τόσο κατά την ώρα εργασίας όσο και εκτός υπηρεσίας, μεταφέρει ειδήσεις, με σκόπιμη χρήση, ασκώντας δημόσια κριτική στην Προϊσταμένη Αρχή. Ως Δημοτική Αρχή καταδικάζουμε το γεγονός , θεωρούμε ότι είναι ηθικά απαράδεκτο. Απαιτούμε να προβείτε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, προκειμένου να εξεταστεί αν η ως άνω υπάλληλος έχει υποπέσει σε πειθαρχικές πράξεις. Εν αναμονή των ενεργειών σας».Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία σύμφωνα με τα παραπάνω.

Η απάντηση που δόθηκε από το Δήμαρχο « να διαβάσουμε τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα»  δεν απαντά στις ερωτήσεις που κάθε δημότης μπορεί να θέσει για το συγκεκριμένο θέμα.

Ως παράταξη καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την προσπάθεια από το Δήμαρχο και ορισμένους συνεργάτες του για επιστροφή σε εργασιακό Μεσαίωνα, τρομοκρατώντας και εκθέτοντας οποιονδήποτε υπηρεσιακό.

Ζητάμε άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου και λήψη απόφασης ενάντια σε οποιαδήποτε πρακτικές που πλήττουν την ελεύθερη έκφραση και πιθανά δημιουργούν καθεστώς τρόμου και εκφοβισμού.

Επίσης ζητάμε να συζητηθούν και οι όποιες άλλες περιπτώσεις έχουν προκύψει, όπως οι απολύσεις υπαλλήλων στην ΔΕΠΑΦ”.