Οργισμένο το Αντισκάρι για το φονικό –Σήμερα η λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιείται στις 18:00
antiskari__main

Ομολογία που δικαιώνει την αντίπαλη πλευρά, κάνει λόγο ο δικηγόρος του 33χρονου κατηγορούμενου  Διονύσης Βέρας.– Οι ενδείξεις ενοχής είναι δεδομένες και για τους τρεις, λέει ο συνήγορος πολιτικής αγωγής του θύματος, Ζαχαρίας Λιπαράκης –Σήμερα  η λαϊκη συνέλευση

Λίγα 24ωρα μετά την δολοφονία του 51χρονου Κωνσταντίνου Προβιδάκη στο Αντισκάρι και η οργή παραμένει ακόμα ζωγραφισμένη σε συγγενείς του θύματος αλλά και όλη την Κρήτη.

Μπορεί οι τρεις φερόμενοι ως δράστες, 33, 26 και 24 χρόνων να προφυλακίστηκαν ωστόσο οι συγγενείς του 51χρονου επιμένουν ότι οι δράστες είναι πέντε κι όχι τέσσερις.

Την ίδια ώρα, ο 33χρονος βασικός κατηγορούμενος ομολόγησε χθες την πράξη, λέγοντας ότι εκείνος ήταν που χτύπησε μέχρι θανάτου τον 51χρονο.

 

Δικαιώνει την άλλη πλευρά η ομολογία

Για δικαίωση και ηθική ανωτερότητα της άλλης πλευράς φέρνει η πλήρη ομολογία του 33χρονου σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Διονύσης Βέρα.

“Ο βασικός κατηγορούμενος ομολόγησε την πράξη του και μάλιστα μ’ ένα σαφή και χαρακτηριστικό τρόπο. Ομολόγησε ότι εκείνος χτύπησε τον 51χρονο και εκείνος προκάλεσε το γεγονός. Αυτή η ομολογία δίνει πλήρη δικαίωση και ηθική ανωτερότητα στην απέναντι πλευρά”, ανέφερε σε δηλώσεις του στο cretalive, ο δικηγόρος Διονύσης Βέρας.

Παράλληλα ανέφερε ότι ο τρίτος – νεότερος – κατηγορούμενος που κρίθηκε επίσης προσωρινά κρατούμενος, δεν ήταν στο συμβάν αλλά “ειδοποιήθηκε κατόπιν εορτής”.

Την ίδια ώρα, ξεκαθάρισε ότι οι δράστες ήταν δύο και όχι πέντε που λένε οι συγγενείς.

“Η πραγματικότητα είναι σκληρή. Κάποιος άνθρωπος έχασε την ζωή του χωρίς κανέναν λόγο. Ωστόσο, όποιος ξέρει την δικογραφία και όποιος έχει δει τους αυτόπτες μάρτυρες γνωρίζει ότι οι πραγματικοί δράστες ήταν δύο”, επισημαίνει ο κ. Βέρας.

 

Αναμενόμενη η προφυλάκισή τους

Για αναμενόμενη προφυλάκιση έκανε λόγο ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής του θύματος, Ζαχαρίας Λιπαράκης σε δηλώσεις του στο cretalive.

“Οι ενδείξεις ενοχής ήταν σοβαρές και το γεγονός ότι δεν έπεισαν με τις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι οδήγησαν στην αναμενόμενη προφυλάκισή τους”, επεσήμανε ο κ. Λιπαράκης.

 

Συνάντηση στο Αντισκάρι για το φονικό

 

Η αγωνία και ο έντονος προβληματισμός που προκάλεσε στο Αντισκάρι η πρόσφατη δολοφονία του 51χρονου Κ.Προβιδάκη θα εκφραστούν Σήμερα το απόγευμα στη διευρυμένη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιείται στις 18.00 στο Δημοτικό Σχολείο Αντισκαρίου με θέμα “Πρόληψη, Ασφάλεια, Έλλειψη Αστυνόμευσης”.

Η Δήμαρχος κ. Μαρία Πετρακογιώργη έχει στείλει πρόσκληση στους παρακάτω: astinomos

Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί οι φορείς

Σεβ. Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κκ. Μακάριος
Βουλευτές Ν. Ηρακλείου
Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, κ. Εμμανουήλ Παραβολιδάκης,
Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης,
Διοικητής Α.Τ. Μοιρών, κ. Αδαμάντιος Αντωνάκης,
Εισαγγελία Ηρακλείου
Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης,
Γ.Γ. Αποκ. Διοίκησης Κρήτης, κ.  Γιώργος Δεικτάκης,
Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου, κ. Ευρυπίδης Κουκιαδάκης,
Διεύθυνση Αγροφυλακής Ηρακλείου

Στην ανοιχτή λαϊκή συνέλευση αναμένεται να παρευρεθούν όλοι οι κάτοικοι του Αντισκαρίου και να εκφράσουν τις απόψεις τους για το τόσο σοβαρό θέμα που δημιουργήθηκε στο χωριό.