• 21 Μαΐου, 2024
Vinkmag ad

Ορκίστηκε το νέο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αμαρίου

Vinkmag ad

dimos-amariou-orkomosia

«ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΙΟΥ 
• Εν αναμονή για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με το κώλυμα εκλογιμότητας του Π. Μουρτζανού

Ορκίστηκε χθες το πρωί το νέο δημοτικό συμβούλιο Δήμου Αμαρίου στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημαρχείου στην Αγία Φωτεινή.
Λόγω της απόφασης του εκλογοδικείου που ακύρωσε την εκλογή του Παντελή Μουρτζανού στο αξίωμα του δημάρχου, χθες δεν ορκίστηκε δήμαρχος στο δήμο, ορκίστηκαν όλοι ως δημοτικοί σύμβουλοι και η επίσημη εκλογή του κ. Αδάμ Παραδεισανού που έχει αποφασιστεί από την παράταξη να είναι ο νέος δήμαρχος, θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου και θα ορκιστεί.

Σε πρώτη προτεραιότητα ο συνδυασμός «Αμάρι-Νέα Πορεία» που θα αναλάβει τα ηνία του δήμου Αμαρίου, θέτει ζητήματα περιβάλλοντος και ανάπτυξης ενώ επισημαίνει πως θα ακολουθηθεί μια πολιτική σεβασμού προς τον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον. Χαρακτηριστικά ο κ. Παραδεισανός ανέφερε: «Εκείνο που θα προσπαθήσουμε και είμαι σίγουρος ότι θα το πετύχουμε είναι να σεβαστούμε το Αμαριώτικο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον. Το φυσικό περιβάλλον θα βελτιωθεί, θέματα καθαριότητας, θέματα σεβασμού των φυσικών πόρων που είναι κυρίως το νερό, όλα αυτά θα έχουν προτεραιότητα στη διάρκεια της θητείας μας. Θα επιδιώξουμε βιώσιμη ανάπτυξη για το Αμάρι που θα είναι βασισμένη στις αρχές της αειφορίας που θα είναι καλύτερο για τις επόμενες γενιές».

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΜΑΡΙΟΥ ΜΕ «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ»

Ο πολιτικός εκφραστή της παράταξης, Παντελής Μουρτζανός από πλευράς του υπογράμμισε πως προτεραιότητα έχει η ανάπτυξη του Αμαρίου, ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο έντονο παρασκήνιο των τελευταίων μηνών. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Σήμερα πράγματι ξεκινά νέα πορεία για το Αμάρι. Παρά τον πόλεμο που δεχθήκαμε τόσο την προεκλογική περίοδο όσο και με τις δικαστικές διαμάχες από τη σημερινή αντιπολίτευση, η νέα πορεία ξεκινάει. Η νέα πορεία όπως έχω πει σε όλους τους Αμαριώτες θα είναι δυναμική, θα είναι δημιουργική και θα είναι αναπτυξιακή. Καλώ όλες τις Αμαριώτισσες και τους Αμαριώτες να μην μείνουν μακριά από τις δικαστικές διαμάχες, να σταθούν δίπλα σε όλους τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους που θα έχουν και ρόλο και θέση και λόγο στη νέα διοίκηση του Αμαρίου για να κάνουμε κάτι καλύτερο για τον τόπο μας. Οι παλιές δημοτικές αρχές έκαναν πιστεύω ό,τι μπορούσαν, εμείς μπορούμε να φέρουμε στο Αμάρι επιτέλους την ανάπτυξη που τόσο έχει ανάγκη».

Πάντως σε σχέση με την αναμονή για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο προσέφυγε η πλειοψηφούσα παράταξη μετά την απόφαση του εκλογοδικείου, τόνισε: «Εμείς περιμένουμε την απόφαση του συμβουλίου επικρατείας. Θεωρούμε την απόφαση άδικη και εμένα προσωπικά μου προκάλεσε έκπληξη, και η υποστηρικτική μας γραμμή έχει εμπλουτιστεί με γνωμοδοτήσεις γνωστών συνταγματολόγων ότι δεν υπάρχει κανένα κώλυμα στο πρόσωπό μου ανεξάρτητα όμως από αυτό και από το ποιος θα είναι δήμαρχος εμάς μας απασχολούν οι καλύτερες μέρες για το Αμάρι. Είτε εγώ είμαι δήμαρχος είτε ο κ. Παραδεισανός το Αμάρι είμαι σίγουρος ότι θα πάει καλύτερα».

ΑΔΑΜ ΠΑΡΑΔΕΙΣΑΝΟΣ: ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΑ

Από πλευράς του ο κ. Αδάμ Παραδεισανός ανέφερε: «Στις 18 Μαΐου δόθηκε εντολή στο συνδυασμό μας «Αμάρι Νέα Πορεία» να διοικήσει το Δήμο Αμαρίου για τα επόμενα πέντε χρόνια. Νιώθω μεγάλη ευθύνη για αυτή τη θέση αλλά πιστεύω πως εφαρμόζοντας το πρόγραμμα το οποίο έχουμε υποσχεθεί στον Αμαριώτικο λαό, τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι εποικοδομητικά και να είστε σίγουροι ότι στο τέλος της πενταετίας ο Δήμος Αμαρίου θα είναι πολύ διαφορετικός. Έχουμε πει ότι θα καθιερώσουμε ένα νέο ήθος στο Δήμο, κοινωνική συνοχή η οποία διερράγη δυστυχώς με τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις επομένως σε εμάς μένει η αποκατάστασης της συνοχής του Αμαριώτικου λαού».

ΣΤ. ΣΗΜΑΝΤΗΡΑΣ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ, ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ

Από την πλευρά του ο απερχόμενος δήμαρχος Αμαρίου και νυν επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο, κ. Στέφανος Σημαντήρας, ευχήθηκε στη νέα δημοτική αρχή καλή επιτυχία και ανέφερε πως θα είναι σύμμαχος στη νέα πολιτική γραμμή και στα σχέδια της νέας ηγεσίας ώστε: «να προκύψουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για το Δήμο Αμαρίου» όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Ωστόσο αναφερόμενος στις δικαστικές διαμάχες του συνδυασμού του με τον συνδυασμό της Νέας Πορείας ο κ. Σημαντήρας τόνισε: «Εκκρεμεί προσφυγή και του δικού μου συνδυασμού και του συνδυασμού της Νέας Πορείας στο συμβούλιο επικρατείας, για τα προβλήματα που προκύπτουν από το κώλυμα του κ. Μουρτζανού αλλά και την εκλογική διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε. Πιστεύουμε ότι εντός διμήνου όπως προβλέπει και ο νόμος θα ξεκαθαρίσει και αυτό το θέμα. Πάντως όσο με αφορά και εμένα και τους συναδέλφους μου εμείς επιδιώκουμε και επιδιώκαμε τίποτα περισσότερο από την τήρηση της νομιμότητας. Δεν έχουμε προσκόλληση στις καρέκλες ούτε εξουσιομανία απλά ζητούμε τα δικαστήρια να εφαρμόσουν τους νόμους».

Παράλληλα επεσήμανε πως η νέα ηγεσία του Δήμου θα πρέπει να θέσει προτεραιότητες όπως η απορρόφηση κονδυλίων από το νέο ΕΣΠΑ τονίζοντας: «Πιστεύω ότι τους παραδίδουμε μια καλή προίκα έργων που έχουν εκτελεστεί και πρόκειται να εκτελεστούν. Μαζί με αυτήν την προίκα πιστεύω ότι πρέπει να γίνει ένας προγραμματισμός για το νέο ΕΣΠΑ ώστε ο δήμος Αμαρίου, στην εκτέλεση των έργων και στην απορροφητικότητα κονδυλίων να βρίσκεται στη θέση στην οποία βρίσκεται και σήμερα πρωτοπόρος ανάμεσα στους Δήμους της Κρήτης».

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα ορκίζεται η νέα δημοτική αρχή του δήμου Κουλούκωνα, ενώ τη Δευτέρα 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής του δήμου Ρεθύμνου, στις 7 το απόγευμα στο «“Σπίτι του Πολιτισμού» και την Τρίτη 26 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκομωσίας στο δήμο Ανωγείων.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΑΨΙΝΟΥ

Loading

  Read Previous

  Μπράβο φίλε Μανώλη:Ασημένιος στο Πανευρωπαϊκό ο Μανώλης Στεφανουδάκης

  Read Next

  Έχουμε ξεφύγει τελείως:Διόδια και στην Κρήτη; Πυρ και μανία ο Αρναουτάκης

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular