Το… «ουάου» του Σαμαρά και το αυθόρμητο γέλιο του Τσίπρα! Σείστηκε η αίθουσα από τα γέλια
Ο πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί στο επιφώνημα του προέδρου της ΝΔ που μιμήθηκε τον Γιάνη Βαρουφάκη στη συνάντηση με τον Ντάισελμπλουμ

Τη βαριά ατμόσφαιρα που επικρατούσε χθες στη Βουλή κατά τις ομιλίες επί των προγραμματικών δηλώσεων ήρθε να ελαφρύνει ο Αντώνης Σαμαράς.

 samara-esipras

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στην κίνηση της κυβέρνησης να καταφύγει στην πρόταση για perpetuals προς τους Ευρωπαίους, κατακρίνοντάς την και χρησιμοποιώντας το επιφώνημα που χρησιμοποίησε ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά τη συνάντησή του με τον Ντάισελμπλουμ.

Το «ουάου» που ακούστηκε από το στόμα του πρώην πρωθυπουργού προκάλεσε το γέλιο όλων των βουλευτών, ενώ ακόμη και ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί ξεσπώντας σε γέλια και σηκώνοντας τα χέρια του.

«Πήγατε έξω και είπατε το προεκλογικό σας ποίημα. Τους ειπατε για νέο ονομαστικό κούρεμα χρέους εισπράξατε ένα όχι από όλους. Τους είπατε για συνδιάσκεψη χρέους. Σας είπαν όλοι ένα ξερό όχι. Τους είπατε για αέναα ή άληκτα ομόλογα, τα λεγόμενα perpetuals. Μα είναι δυνατόν; Ανασύρατε κύριε Τσίπρα απ’ τα βάθη της ιστορίας ένα εργαλείο το οποίο χρησιμοποίησε η Μεγάλη Βρετανία για να καλύψει ανάγκες της ενόψει του επταετούς πολέμου στα μέσα του 18ου αιώνα. Στη συνέχεια το χρησιμοποίησε και πάλι η Βρετανία για να καλύψει τις δαπάνες της στους Ναπολεόντειους Πολέμους στις αρχές του 19ου αιώνα. Και τέλος στις αρχές του 20ού αιώνα για να καλύψει τις υπέρογκες δαπάνες της στα τέλη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ουάου, που θα έλεγε κι ο κύριος Βαρουφάκης» ήταν το σημείο της ομιλίας που έκανε την αίθουσα να σειστεί από τα γέλια, συμεπριλαμβανομένου του κ. Τσίπρα, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες.

 

 

 

 

http://www.protothema.gr/